You are here

Τα πλάνα της Τρ. Κύπρου για ασφαλιστικές εταιρείες

12/09/2021 11:00

Τα πλάνα της για τις ασφαλιστικές της εταιρείες Eurolife και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες, η Τρ. Κύπρου στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των εξαμηνιαίων της αποτελεσμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση επικεντρώνεται στη διαφοροποίηση των εσόδων μέσω της βελτιστοποίησης των εσόδων από προμήθειες από τις υπηρεσίες διεθνών συναλλαγών, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις ασφαλιστικές εργασίες.

Σημειώνεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες του Συγκροτήματος, EuroLife Ltd και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου Λτδ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο ζωής και γενικό κλάδο αντίστοιχα, παρέχουν σταθερά επαναλαμβανόμενα έσοδα από προμήθειες διαφοροποιώντας περαιτέρω τις ροές εισοδημάτων του Συγκροτήματος.

Τα καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες μείον απαιτήσεις και προμήθειες για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 ανήλθαν σε €31 εκατ. (αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση), και αποτελούν το 23% των μη επιτοκιακών εσόδων.

Επιπλέον, αναφέρεται, στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, υπάρχουν πρωτοβουλίες σε εξέλιξη για την ενίσχυση των εσόδων από τον ασφαλιστικό κλάδο και επίτευξη διατηρήσιμης κερδοφορίας που θα συμβάλει στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους.

Eurolife: Στόχος η βελτίωση τακτικών εσόδων

Μεσοπρόθεσμα, η EuroLife Ltd στοχεύει στη βελτίωση του συνόλου των τακτικών εσόδων κυρίως με την επέκταση της πελατειακής της βάσης και τη χρήση μιας νέας φιλοσοφίας παροχής υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς και μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δυνατοτήτων.

Μέχρι σήμερα, η Eurolife έχει προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων προϊόντων ώστε να βελτιώσει την κερδοφορία της και έχει προωθήσει στην αγορά ένα νέο δανειακό προϊόν, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με πιστωτικές διευκολύνσεις άλλων τοπικών τραπεζών.

Ταυτόχρονα, το δίκτυο πωλήσεων έχει αυξηθεί κατά 13% σε ετήσια βάση και η μέση παραγωγικότητα ανά ασφαλιστή έχει επίσης αυξηθεί.

Έχουν δοθεί νέα κίνητρα για διασταυρούμενες πωλήσεις και έχουν δημιουργηθεί νέα προϊόντα αξιοποιώντας περαιτέρω τη συνεργασία με την BOC PCL. Επίσης, έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική αξιολόγηση αλλαγών στα συμβόλαια.

Γενικές Ασφάλειες: Ψηφιακές δυνατότητες και περιθώρια κέρδους

Μεσοπρόθεσμα, οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου Λτδ στοχεύουν στην αύξηση των μεικτών ασφάλιστρων αξιοποιώντας κυρίως την πελατειακή βάση της BOC PCL μέσω αναβαθμισμένου τραπεζοασφαλιστικού καναλιού διάθεσης προϊόντων (revamping its bancassurance channel) και εστιάζοντας σε προϊόντα με ψηλό περιθώριο κέρδους.

Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, αναμένεται επίσης βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δυνατοτήτων.

Μέχρι σήμερα, οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου Λτδ έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους σε προϊόντα με ψηλό περιθώριο κέρδους, όπως πυρκαγιάς, κατά 10% σε ετήσια βάση και ευθύνης κατά 22%, καθώς και το επικερδές μέρος του τομέα οχημάτων, κατά 7%.

Επιπρόσθετα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέες αυτόματες ψηφιακές διαδικασίες χωρίς την απαραίτητη χρήση εγγράφων και έχουν ορισθεί διευθυντές σχέσεων για τους εταιρικούς πελάτες.

Τέλος, κατά το β’ τρίμηνο 2021 έχουν δοθεί κίνητρα στο δίκτυο πωλήσεων και έχουν τεθεί σε ισχύ διαδικτυακές πύλες για τις πωλήσεις μέσω Τράπεζας και του δικτύου πωλήσεων των ασφαλιστών.

Της Γεωργίας Χαννή