You are here

Εισαγγελικό μπλόκο στη βουλή για Olympic Insurance

27/11/2018 06:56

Παράκληση στη βουλή να μην συζητήσει  το θέμα της Olympic Insurance στη βουλή, λόγω της δικαστικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, κάνει η Νομική Υπηρεσία.

Σε επιστολή της προς τη βουλή, η νομική υπηρεσία σημειώνει ότι ο γενικός εισαγγελέας εκπροσωπώντας την έφορο ασφαλίσεων, μετά την ανάκληση της άδειας της Olympic Insurance, καταχώρησε στις 10 Αυγούστου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας αίτηση για τη διάλυσή της και το διορισμό εκκαθαριστή.

«Το θέμα της προγραμματισμένης συνεδρίας της επιτροπής σας, βρίσκεται πλέον ενώπιον του δικαστηρίου και έχει δε πάρει και τη μορφή έντονης αντιπαράθεσης και ενόψει του γεγονότος αυτού, είναι παράκλησή μου όπως ακυρώσετε τη συνεδρία σας’, σημειώνεται στην επιστολή την οποία υπογράφει η  εισαγγελέας της Δημοκρατίας Λουϊζα Χριστοδουλίδου-Ζανέττου.

Επισημαίνεται ότι τα άτομα που έχουν προσκληθεί στη βουλή, σχεδόν όλα εμφανίζονται στο δικαστήριο με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Το θέμα αφορά 179 χιλ. ασφαλισμένους οδηγούς στη Βουλγαρία και 20 χιλ. στην Κύπρο.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έχει το βάρος απόδειξης της αίτησης την οποία η υπηρεσία μας θεωρεί άκρως σοβαρή, αφού από το αποτέλεσμά της θα κριθεί η τύχη της κάλυψης χιλιάδων απαιτήσεων πιστωτών και ασφαλισμένων. Επομένως, θεωρώ ότι η οποιαδήποτε συζήτηση με την συμμετοχή των εμπλεκομένων της δίκης ενώπιον της επιτροπής σας που θα είναι και μάρτυρες ενώπιον του δικαστηρίου, θα αποβεί καταστροφική για την πορεία της αίτησή μας, αφού στην ουσία η επιτροπή σας θα μετατραπεί σε δικαστήριο, κάτι που συνταγματικά είναι ανεπίτρεπτο», σημειώνεται.

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι το θέμα της ανάληψης της υποχρέωσης κάλυψης των απαιτήσεων από το ταμείο ασφαλιστών μηχανοκίνητων οχημάτων που αποτελεί το δεύτερο θέμα της συνεδρίας και αποτελεί μέρος της αιτούμενης θεραπείας στο δικαστήριο, είναι αμφισβητούμενο θέμα μέσω των ενστάσεων των φερόμενων πιστωτών.

Επομένως, «στην περίπτωση που η αίτησή μας δεν γίνει δεκτή δεν θα υπάρχει λόγος για την όποια περαιτέρω ενασχόληση σας αφού αυτό θα σημαίνει ότι το ταμείο δεν θα κληθεί να καταβάλει κανένα ποσό».

Γ.Χ.