You are here

Στο μικροσκόπιο της βουλής το λουκέτο της Olympic Insurance

12/09/2018 07:19

Στην παρουσία της εφόρου ασφαλίσεων και εκπροσώπων του υπουργείου οικονομικών συζητείται σήμερα στην επιτροπή θεσμών το θέμα της λειτουργίας του θεσμού της εφόρου ασφαλίσεων, υπό το φως των εξελίξεων σε σχέση με το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους κομμάτων που τις τελευταίες εβδομάδες έσπευσαν να εγγράψουν θέμα προς συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου της βουλής, για τον εποπτικό ρόλο της υπηρεσίας ελέγχου ασφαλιστικών εταιρειών, μετά την ανάκληση της άδειας της εταιρείας και της εισαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Η εγγραφή του θέματος στην επιτροπή ελέγχου έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου Ζαχαρία Κουλία με το αίτημα να συνυπογράφουν βουλευτές του ΑΚΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Η επιτροπή θεσμών θα εξετάσει αυτεπάγγελτα σήμερα το θέμα της λειτουργίας του θεσμού της εφόρου ασφαλίσεων, συζήτηση κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει εκτενής αναφορά στο ζήτημα της Olympic Insurance.

Η διαδικασία εκκαθάρισης της εταιρείας έχει ήδη ξεκινήσει, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της στη βάση της αιτιολογίας ότι δεν υπήρξε συμμόρφωσή της με τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις που επιβάλλει ο νόμος.

Από τις 17 Αυγούστου έχει τερματιστεί η ισχύς των ασφαλιστικών συμβολαίων των πελατών της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείτο στην Κύπρο και στη Βουλγαρία, υπό το καθεστώς ελεύθερης εγκατάστασης, στους κλάδους γενικής φύσεως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό που θα χρειαστεί για την πληρωμή ασφαλίστρων και οφειλόμενων αποζημιώσεων για δυστυχήματα κλπ, υπολογίζεται μεταξύ €20-35 εκ.

M.X.