You are here

Εμπλουτίζουν τα προϊόντα λόγω ΓεΣΥ οι ασφαλιστικές

13/09/2019 06:54

Εμπλουτίζουν τα προϊόντα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες λόγω της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Τρεις μήνες μετά την εισαγωγή του ΓεΣΥ, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι σε εγρήγορση για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την πελατειακή τους βάση.

Η γενική διευθύντρια της Eurolife Άρτεμις Παντελίδου σημειώνει στη StockWatch ότι το πρόγραμμα Medica όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρίνεται με πληρότητα στις ανάγκες υγείας των πελατών και των οικογενειών τους.

«Εξυπηρετούμε πάνω από 40,000 άτομα και έχουμε καταβάλει €100 εκ. σε απαιτήσεις από την έναρξη των προγραμμάτων υγείας μας», σημειώνει.

Η κ. Παντελίδου ανέφερε ότι, λόγω ΓεΣΥ, η Eurolife εμπλουτίζει τα προϊόντα της δίνοντας περισσότερες επιλογές σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλιζόμενους.

Η διαφοροποίηση προκύπτει στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη σε Κύπρο και εξωτερικό, με πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη και στις επιλογές σε προσωπικούς, ειδικούς γιατρούς και νοσηλευτήρια σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό χωρίς λίστες αναμονής.

Ο πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life, Έβαν Γαβάς, αναφέρει ότι «σε ότι αφορά την γκάμα των προϊόντων μας, έχουμε ήδη εμπλουτίσει την γκάμα μας με επιπρόσθετες επιλογές με αφαιρετέα ποσά σε σχέδια υγείας ενδονοσοκομειακής κάλυψης.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πιο οικονομικές λύσεις παρέχοντας το ίδιο επίπεδο ποιότητας τόσο στις καλύψεις όσο και στην ταχύτητα εξυπηρέτησής μας. Στο μεταξύ παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προετοιμαζόμαστε, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, να κάνουμε κι άλλες προσαρμογές στα προϊόντα μας».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διαβλέπουν προς το παρόν να έχουν επηρεαστεί από την εισαγωγή του ΓεΣΥ.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019, δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά τα σχέδια υγείας του πελατολογίου της Universal Life, γεγονός που συνάδει και με τις αρχικές μας προβλέψεις. Αντίθετα, παρατηρήσαμε μια σημαντική ροή νέας εργασίας», σημειώνει ο Έβαν Γαβάς.

Προσθέτει ότι η πλειοψηφία των πελατών, θέλοντας να αποφύγουν βεβιασμένες κινήσεις προτού διαμορφώσουν ιδίαν άποψη ως προς τις υπηρεσίες, την ποιότητα αλλά και την ταχύτητα παροχής υπηρεσιών υγείας μέσα από το ΓεΣΥ, επέλεξαν να διατηρήσουν τα συμβόλαια τους αφού η κάλυψη που τους προσφέρεται μέσα από το ΓεΣΥ δεν είναι ολοκληρωμένη τουλάχιστον στην πρώτη φάση υλοποίησής του. «Ακόμη όμως και μετά την πλήρη υλοποίηση του ΓεΣΥ στα μέσα του 2020, εκτιμούμε ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των πελατών μας θα διατηρήσουν τις καλύψεις τους καθώς και την πρόσβαση τους στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ιδιωτικά σχέδια υγείας», τονίζει.  

Σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου ασφαλιστικών εταιρειών, τα ασφάλιστρα για ατυχήματα και υγεία αυξήθηκαν κατά 12,3% το 2018 στα €152,2 εκ. από €135,5 εκ. φθάνοντας στο ψηλότερο επίπεδο από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Το σύνολο των προσωπικών ιατρών εγγεγραμμένων στο ΓεΣΥ είναι 515 ενώ είναι εγγραμμένοι και 850 ειδικοί γιατροί.

Οι εγγραφές των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, έχουν ξεπεράσει τις 705.000. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται κύπριοι και ευρωπαίοι πολίτες καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που ζουν στην Κύπρο. Από αυτούς, 667.000 δικαιούχοι έχουν εγγραφεί σε κατάλογο προσωπικού ιατρού ή παιδιάτρου.

Της Γεωργίας Χαννή