You are here

Ανάκληση άδειας Olympic Insurance

16/05/2018 09:58

Σε προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Olympic Insurance, προχώρησε η έφορος ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ.

Η έφορος ασφαλίσεων στις 8 Μαΐου αποφάσισε να απαγορεύσει την ελεύθερη διάθεση των στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και των τραπεζικών λογαριασμών.

Στις 9/5/2018 η έφορος ασφαλίσεων εξέδωσε ειδική άδεια λειτουργίας της εταιρείας για συνέχιση σε ισχύ των υφιστάμενων συμβολαίων της, το διακανονισμό απαιτήσεων και την είσπραξη οφειλόμενων ασφαλίστρων. Επίσης αποφάσισε τον διορισμό ειδικού επιτηρητή συμμόρφωσης από τον οίκο Mazars Ltd.  Η απόφαση έχει διάρκεια μέχρι τις 8/6/2018 και με τη λήξη αυτής η έφορος δύναται να την ανανεώσει για όση χρονική περίοδο κρίνει αναγκαία.

Σύμφωνα με την απόφαση ο ειδικός επιτηρητής συμμόρφωσης θα είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει ότι για το χρόνο που διαρκεί η ειδική αυτή άδεια η εταιρεία θα διεξάγει μόνο τις πιο πάνω αναφερόμενες εργασίες και δεν θα λειτουργεί με οποιονδήποτε τρόπο που να αυξάνει τις υποχρεώσεις της ή να πλήττει τα συμφέροντα των ασφαλιζομένων της. Επιπρόσθετα ο ειδικός επιτηρητής συμμόρφωσης θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα διατεθούν οποιαδήποτε στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας χωρίς τη συγκατάθεση του εφόρου ασφαλίσεων.

Η Olympic Insurance Company Ltd ιδρύθηκε το 1995. Τον Ιανουάριο 2016 η εταιρεία έχει εξαγοραστεί εξ’ ολοκλήρου από την Hispakol S.A (Luxemburg). Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στη Λευκωσία με υποκαταστήματα σε Πάφο, Λάρνακα, Λεμεσό και τελευταία στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Η κανονιστική έκθεση για το 2017 δεν είναι αναρτημένη στην σελίδα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2016, οι ζημιές ανήλθαν σε € 13,82 εκ. σε σύγκριση με ζημιές €12,00 εκ. το 2015 σημειώνοντας αύξηση € 1,82 εκ. Η αρνητική απόκλιση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ανεξόφλητων αποθεματικών απαιτήσεων.

Το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε σε €31,47 εκ. στις 31 Δεκεμβρίου 2016 από €5,74 εκ. το 2015 ως αποτέλεσμα νέας εισφοράς κεφαλαίου από τους μετόχους.

Το συνολικό της ενεργητικό για σκοπούς φερεγγυότητας ανήλθε το 2016 στα €77,7 εκ.
 

Γ.Χ.