You are here

Ασφαλιστικές: Αύξηση ορίων αποζημίωσης

20/10/2022 09:31

Σε αύξηση των ορίων αποζημίωσης για ασφάλιστρα οχημάτων σε σχέση με την κάλυψη ευθύνης έναντι τρίτου, προχωρούν ασφαλιστικές εταιρείες, μετά από σχετική εγκύκλιο της εφόρου ασφαλίσεων ημερομηνίας 10 Ιουνίου 2022.

Οι Γενικές Ασφάλειες ενημέρωσαν τους πελάτες που διατηρούν ασφαλιστήριο οχημάτων, ότι τα όρια αποζημίωσης σε σχέση με την κάλυψη ευθύνης έναντι τρίτου έχουν αυξηθεί ώστε να συνάδουν με τα ελάχιστα όρια αποζημίωσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία και τα οποία έχουν αναθεωρηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο της Εφόρου.

Τα αναθεωρημένα όρια αποζημίωσης, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από 1/1/2022, είναι:

Για σωματική βλάβη ή θάνατο συμπεριλαμβανομένων εξόδων και τόκων μέχρι του ποσού των €38.600.000 ανά περιστατικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των απαιτήσεων που εγείρονται από ή σε σχέση με το περιστατικό αυτό.

Για ζημιά σε περιουσία συμπεριλαμβανομένων εξόδων και τόκων μέχρι του ποσού των €1.300.000 ανά περιστατικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των απαιτήσεων που εγείρονται από ή σε σχέση με το περιστατικό αυτό.

Σύμφωνα με την Έφορο Ασφαλίσεων, τα ποσά των ορίων αποζημίωσης, έχουν αναθεωρηθεί, με βάση τις μεταβολές του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.