You are here

CEO Ασφαλειών Ελληνικής: Προϋπόθεση η τεχνολογία για επιβίωση

23/12/2021 11:30

Η επένδυση στην τεχνολογία αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση των ασφαλιστικών εταιρειών σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αναφέρει ο CEO των Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ελληνικής Τράπεζας Χρίστος Πατσαλίδης.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, σημειώνει ότι παράλληλα η συνύπαρξη τεχνολογίας και ανθρώπινου παράγοντα, εξακολουθεί να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της βιομηχανίας.

Επισημαίνει ότι «αν εξαιρέσουμε ορισμένα πολύ απλά προϊόντα, τα οποία ενδεχομένως να αγοράζονται χωρίς τη συμβουλή ενός ασφαλιστικά καταρτισμένου διαμεσολαβητή, η συμβολή και ανάγκη καταρτισμένων ατόμων στη διαδικασία της πώλησης και της εξυπηρέτησης παραμένει ακόμη πολύ σημαντική».

Προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή

Στη συνέντευξή του ο κ. Πατσαλίδης αναφέρει ότι «η ανάγκη προσαρμογής του μοντέλου λειτουργίας μας στα πρότυπα της ψηφιακής εποχής, είναι πλέον δεδομένη».

«Πλέον, οι πελάτες δεν αρκούνται απλά στην καλή εξυπηρέτηση και στα «value for money» προϊόντα, αλλά αναζητούν λύσεις για εξειδικευμένα και εξατομικευμένα προϊόντα», τονίζει, προσθέτοντας ότι ο σύγχρονος πελάτης ζητάει απλές, γρήγορες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του, με εύκολη πρόσβαση, χωρίς περιορισμούς χώρου και χρόνου.

Στη συνέντευξή του ο κ. Πατσαλίδης αναφέρεται και στους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής στα επόμενα πέντε χρόνια που είναι η ορθή αξιοποίηση της τεχνολογίας και η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού μας, η δυνατότητα δημιουργίας, υλοποίησης και εισαγωγής νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια διανομής προϊόντων και η συνεχής βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης προς όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας.

Για τα πλάνα, αναφέρει ότι στο παρόν στάδιο κύριο μέλημα είναι η ενδυνάμωση των ασφαλιστικών εταιρειών μέσα από την ψηφιακή μεταμόρφωση, τη μετεξέλιξη του προσωπικού, την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών και την ενίσχυση όλων των καναλιών πώλησης.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες της Ελληνικής Τράπεζας προχώρησαν τον τελευταίο χρόνο σε προσλήψεις προσωπικού εν μέσω της ψηφιοποίησης που συντελείται.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που ακολουθούν οι τράπεζες για τη μείωση του κόστους, ο κ. Πατσαλίδης αναφέρει ότι το προσωπικό των δυο ασφαλιστικών εταιρειών «σίγουρα δεν είναι υπεράριθμο. Απεναντίας, αν συγκρίνουμε τους αριθμούς μας με παρόμοιες εταιρείες στην αγορά θα δούμε ότι μάλλον έχουμε λιγότερο προσωπικό από τον ανταγωνισμό».

Σημειώνει ότι τον τελευταίο χρόνο «έχουμε προβεί σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, όπως αναλυτές δεδομένων (data analysts), αναλογιστές (actuaries), λειτουργούς διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media specialist) και λειτουργούς μηχανογράφησης».

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Γεωργίας Χαννή