You are here

Δείκτης αξιοπιστίας ασφαλιστικών

06/11/2013 08:37
Τον πρώτο δείκτη αξιοπιστίας ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου ζωής παρουσιάζει σήμερα η StockWatch, μετά από έρευνα μεταξύ 500 καταναλωτών.

Ο δείκτης αποτυπώνει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ζωής, στηριζόμενος στις απαντήσεις που δίνουν σε δύο ερωτήσεις – πόσο αξιόπιστη είναι η ασφαλιστική εταιρεία και αν θα συστηνόταν σε τρίτους.

Αντίστοιχο δείκτη έχει καταρτίσει η StockWatch για τον τραπεζικό κλάδο, τις τηλεπικοινωνίες και τις ασφαλιστικές του γενικού κλάδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Universal Life θεωρείται η πιο αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία.

Η Universal Life λαμβάνει συνολική βαθμολογία 6 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της - 6,5 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 5,5 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Η θυγατρική της Τρ. Κύπρου Eurolife λαμβάνει βαθμολογία 5,45 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της - 5,9 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 5 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η Hellenic Alico λαμβάνει βαθμολογία 5,15 (6 για την αξιοπιστία της και 4,3 κατά πόσο θα συστηνόταν).

Όσον αφορά την Alpha Insurance λαμβάνει βαθμολογία 5,05 - 5,7 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 4,4 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Στην κλίμακα αξιοπιστίας, όπως δείχνει και ο πίνακας ακολουθούν οι Metlife Alico, Εθνική Ασφαλιστική, CNP Insurance, Prime Insurance, Allianz και Liberty Life.

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 500 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 2-15 Οκτωβρίου2013.

Της Γεωργίας Χαννή