You are here

Λαϊκή: Στο ακουστικό για κινεζικά κεφάλαια

23/07/2012 06:27
Εντείνονται οι προσπάθειες από πλευράς κράτους για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας με κινεζικά κεφάλαια.

Όπως ανέφερε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, τις τελευταίες βδομάδες ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στις διαπραγματεύσεις με κινέζους επενδυτές για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

Μάλιστα, όπως τόνισε, τις επόμενες μέρες αναμένεται η κάθοδος στην Κύπρο αντιπροσωπείας από την Κίνα με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης κινεζικής εταιρείας επενδύσεων που εδρεύει για να συνεχιστεί, όπως σημείωσε, ο διάλογος που είχε αρχίσει μεταξύ των δύο πλευρών στο Πεκίνο.

«Σε 15 μέρες θα γνωρίζουμε τελεσίδικα ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης», παρατήρησε ο κ. Συλικιώτης.

Η πιθανότητα κινεζικής επένδυσης στη Λαϊκή είχε έρθει στο προσκήνιο πριν ένα μήνα, και είχε μάλιστα αναφερθεί ότι θα έκλεινε θετικά ή αρνητικά μέσα σε λίγες μέρες.

«Ο καθένας για να κάνει επενδύσεις ή εμπόριο αναζητά μία αξιόπιστη βάση», είπε χθες ο υπουργός.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επένδυση στο αεροδρόμιο θα αποτελέσει μία βάση για τις εμπορικές εταιρείες της Κίνας, εάν και εφόσον επιτευχθεί η σχετική συμφωνία. Στο ίδιο πνεύμα εντάσσεται και η περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας η οποία θα δώσει μία δυνατότητα σε κινέζους επενδυτές να αποκτήσουν μία βάση και εδώ και στην Ευρώπη για να μπορούν προωθήσουν επενδύσεις».