You are here

Μακρύ το τούνελ εκκαθάρισης της Olympic Insurance

21/02/2021 06:02

Η εκκαθάριση της Olympic Insurance τρέχει αλλά δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, η εκκαθάριση της ασφαλιστικής εταιρείας προχωρά με τις ενέργειες του εκκαθαριστή να συνεχίζονται ωστόσο η σήραγγα είναι μακρά, λόγω των μεγάλων απαιτήσεων και των δικαστικών αποφάσεων .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός αγωγών και ακόμη δεν μπορεί να υπολογιστεί το ύψος των αποζημιώσεων.

Τα πράγματα περιπλέκει και η δραστηριοποίηση της ασφαλιστικής εταιρείας και στη Βουλγαρία.

Η μεγάλη δραστηριότητα της εταιρείας ήταν για ασφάλειες οχημάτων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε στις 30 Ιουλίου 2019 διάταγμα εκκαθάρισης της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance.

Οι ενδιαφερόμενοι που επηρεάζονται καλούνται να υποβάλουν τις απαιτήσεις τους που απορρέουν από ασφαλιστήρια μηχανοκίνητων οχημάτων και συγκεκριμένα ζημιές έναντι τρίτου στα οποία εμπλέκονται οχήματα που ήταν ασφαλισμένα με την εν λόγω εταιρεία.

Στην ανακοίνωση της εφόρου ασφαλίσεων για την ανάκλησης της άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας, καταγράφεται ως αιτιολογία η μη συμμόρφωση της με τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις που επιβάλλει ο νόμος.

Όπως αναφέρθηκε στη Βουλή που συζητήθηκε το θέμα, το ποσό που θα χρειαστεί για την πληρωμή ασφαλίστρων και οφειλόμενων αποζημιώσεων για δυστυχήματα κλπ, υπολογίζεται μεταξύ €20-35 εκατ.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από το ταμείο ασφαλιστών μηχανοκινήτων οχημάτων προς όφελος του οποίου επιβαρύνεται με 5% κάθε ασφάλεια ευθύνης έναντι τρίτου, που γίνεται για όχημα ή οδηγό οχήματος, με οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαφορά μεταξύ του κυπριακού ταμείου αποζημιώσεων και του βουλγαρικού με το θέμα να είναι εάν το ταμείο της Κύπρου έχει υποχρέωση να αποζημιώσει το ταμείο της Βουλγαρίας.

Η διαφορά που υπάρχει στα δυο ταμεία, επισημαίνουν οι πληροφορίες, δεν επηρεάζει σημαντικά τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Της Γεωργίας Χαννή