You are here

Μείωση ζημιών για τη Liberty

18/11/2011 10:17
Βελτιωμένα παρουσιάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Liberty Life κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, οι ζημιές της εταιρείας μειώθηκαν στις €652 χιλ. σε σχέση με ζημιές €8,4 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το κέρδος από εργασίες διαμορφώθηκε στις €25 χιλ. σε σχέση με ζημιά ύψους €7,7 εκ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2010.

Όπως σημειώνεται, η οικονομική κρίση, η συνεχιζόμενη ροή εξαγορών ασφαλιστικών συμβολαίων και ο οξύς ανταγωνισμός ειδικά στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων επηρέασαν τις ασφαλιστικές εργασίες του Συγκροτήματος με αποτέλεσμα τα καθαρά ασφάλιστρα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους να περιοριστούν στα €6,8 εκ. παρουσιάζοντας μείωση 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα και τις αρνητικές αποδόσεις των χρηματαγορών, τα έσοδα από επενδύσεις παρουσίασαν αύξηση 6% και ανήλθαν στα €1,3 εκ., γεγονός που οφείλεται κυρίως στα έσοδα από τόκους. Επιπλέον η ζημιά από επανεκτίμηση επενδύσεων το 2011 ήταν στα €3,5 εκ. σε σχέση με €4 εκ. το 2010. Επίσης η ζημιά από πωλήσεις επενδύσεων μειώθηκε σε €6 χιλ. σε σύγκριση με ζημιά €4,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Τα έξοδα πωλήσεων παρουσιάζονται μειωμένα κατά 28% και περιορίστηκαν στις €965 χιλ. σε σχέση με €1,3 εκ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2010.

Τα λειτουργικά έξοδα σημείωσαν σημαντική μείωση της τάξης του 29% και περιορίστηκαν στα €1,8 εκ. σε σχέση με €2,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά στις προοπτικές, αναφέρεται ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και επιδιώκει να προσαρμόζεται έγκαιρα στις νέες εξελίξεις και ανάγκες. Στόχος της είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση των κεφαλαίων της σε βαθμό που να προσθέτει στη φερεγγυότητα της αλλά και να συνεχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πελάτες και τους μετόχους της.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της μέσω της ανάπτυξης του δικτύου συνεργατών της και προς το σκοπό αυτό έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασφαλιστικών της συμβούλων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την προσπάθεια περιορισμού και συγκράτησης των εξόδων λειτουργίας μέσω της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχει υιοθετήσει από το 2010.

Τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το υπόλοιπο του 2011 αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής πορείας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, των Διεθνών Αγορών και της ευρύτερης οικονομίας γενικά.

Η εταιρεία καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες ενίσχυσης των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων οι οποίες αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Τα συνολικά αποτελέσματα για το 2011 αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σύγκριση με τις σοβαρές ζημιές ύψους €8,4 εκ. που παρουσίασε το Συγκρότημα κατά το 2010. Παρ’ όλα αυτά, το Συγκρότημα δεν αναμένεται να περάσει σε κερδοφόρα επίπεδα κατά το 2011.

Γ.Χ.