You are here

Στο πράσινο οι επενδύσεις ασφαλειών

03/06/2014 06:01
Θετικές αποδόσεις καταγράφουν οι επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου ζωής τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου, από τα 15 μεγαλύτερα ασφαλιστικά επενδυτικά ταμεία, τα 14 έχουν θετικές αποδόσεις και μόνο ένα μείωση.

Αρκετά από τα ταμεία χάνουν ενεργητικό λόγω της τάσης εξαργύρωσης ασφαλιστικών συμβολαίων που δημιουργεί η ρευστοτική στενότητα των νοικοκυριών. Σε επίπεδο επενδυτικών αποδόσεων, όμως, τα ταμεία αποδεικνύονται μια από τις καλύτερες εγχώριες επιλογές.

Κινούνται σε θετικό έδαφος ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων αλλά και τις σημαντικές αποδόσεις που προσέφεραν το τελευταίο διάστημα τα κρατικά ομόλογα.

Τη μεγαλύτερη απόδοση τους τελευταίους δώδεκα μήνες που φθάνει το 32,2% καταγράφει το Μικτό Εσωτερικού της Allianz Hellas που είναι ψηλού κινδύνου.

Διψήφια θετική απόδοση που φθάνει το 11,89% καταγράφει και το Metlife Alico Dynamic της American Life, επίσης ταμείο που είναι ψηλού κινδύνου.

Σημαντική απόδοση (9,49%) καταγράφει το τελευταίο δωδεκάμηνο και το Δυναμικό της CNP Cyprialife αλλά και το Primebalanced της Prime Insurance.

Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο, το μικτό της Eurolife, έχει απόδοση 4,98% και το δεύτερο μεγαλύτερο το Growth της Universal Life 5,75%.

Ο διευθυντής επενδύσεων της CNP Χρύσανθος Πανταζής αναφέρει ότι «οι αποδόσεις των ασφαλιστικών ταμείων για τη δωδεκάμηνη περίοδο μέχρι τον Απρίλιο του 2014 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τη βιομηχανία και θετικές για τους πελάτες».

«Το κάθε ταμείο διατηρεί διαφορετική επενδυτική στρατηγική που συνάδει με την επενδυτική του πολιτική και γι’ αυτό οι αποδόσεις διαφέρουν, αλλά σχεδόν όλα τα ταμεία έχουν θετικές αποδόσεις για την περίοδο», σημειώνει.

Της Γεωργίας Χαννή