You are here

Τ. Φειδία: Προϋπόθεση επιβίωσης η ψηφιακή μετάβαση

19/12/2021 06:00

Η αποτελεσματική ψηφιακή μετάβαση είναι προϋπόθεση επιβίωσης για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τονίζει ο CEO του ομίλου CNP Cyprus, Τάκης Φειδία.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Φειδία αναφέρει ότι στο νέο ψηφιακό περιβάλλον το αν υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που θα καταρρεύσουν θα το δείξει ο χρόνος.

Η ουσία τονίζει, είναι ότι όλοι πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και εσωτερικές προσαρμογές, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής μας.

Επισημαίνει ότι η πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι καταλυτική για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων και την ανάπτυξη τους.

Μία άλλη πολύ σημαντική πρόκληση, υπογραμμίζει, είναι η αποτελεσματική ανταπόκριση στις ολοένα μεταβαλλόμενες ανάγκες των ασφαλισμένων όπως και η ανάπτυξη σύγχρονων εξατομικευμένων ασφαλιστικών προϊόντων.

Ο κ. Φειδία αναφέρει ότι πλέον οι κοινωνίες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα διαχείρισης της πανδημίας, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων την επόμενη χρονιά. «Αρκεί να μην υπάρξει κάποιο απρόσμενο γεγονός ανατροπής, μεγάλης κλίμακας», τονίζει.

Στη συνέντευξη του ο κ. Φειδία αναφέρεται και στα οφέλη που προσφέρουν τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, να επιλέγουν το νοσοκομείο και τον ιατρό που επιθυμούν, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια παρέχουν καλύψεις και ωφελήματα, που δεν υποστηρίζονται από το ΓεΣΥ. Και τέλος, σημειώνει ότι η πρόσβαση των πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών στην ιατρική φροντίδα, γίνεται χωρίς λίστες αναμονής ή καθυστέρηση, αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φειδία αναφέρεται και στα επόμενα πλάνα της CNP που συμπεριλαμβάνουν την τεχνολογική εξέλιξη, τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Επίσης, κάνει αναφορά στις νομοθεσίες που αφορούν στα ασφαλιστικά προϊόντα. Σύμφωνα με ευρωπαϊκό κανονισμό θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ενημέρωση των πελατών, για τη γνωστοποίηση της βιωσιμότητας και της αειφορίας των προϊόντων των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Επίσης ενσωματώνεται η έννοια της βιωσιμότητας στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από την ασφαλιστική εταιρεία του κλάδου ζωής και υγείας του Ομίλου CNP Cyprus, τη CNP Cyprialife, έχουν καταβληθεί €64 εκατ.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Γεωργίας Χαννή