You are here

Οι πιο αξιόπιστες ασφάλειες οχημάτων

21/01/2015 07:13
Η χρονική απόσταση από το bail-in Μαρτίου 2013 αρχίζει να λειτουργεί θετικά στην αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων, και που συνδέονται με τράπεζες.

Ως αποτέλεσμα, η γενικότερη αξιοπιστία του τομέα δείχνει βελτίωση, ο κλάδος ξαναβρίσκει αργά και σταθερά την αξιοπιστία του στην αντίληψη των οδηγών, σύμφωνα με νέα έρευνα εμπιστοσύνης της StockWatch με δείγμα 500 νοικοκυριά.

Ο δείκτης αξιοπιστίας μεταξύ των ασφαλιστικών του τομέα οχημάτων που δημοσιεύεται για δεύτερη φορά αποτυπώνει τις διαφορές που υπάρχουν στις αντιλήψεις των ασφαλιζόμενων για τις διάφορες εταιρείες και αποτυπώνει τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών.

Στην έρευνα οι καταναλωτές κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο αξιόπιστες είναι οι 10 μεγαλύτερες (σε ασφάλιστρα) εταιρείες ασφάλισης οχημάτων και εάν θα τις σύστηναν με βαθμολογία από 0-10.

Καμία εταιρεία δεν εξασφάλισε βαθμολογία πέραν του 6,35, ωστόσο ο μέσος όρος αυξήθηκε στο 5,74 από 5,54.

Πρώτη στη σχετική έρευνα αναδείχθηκε η Παγκυπριακή λαμβάνοντας βαθμολογία 6,35 από τα 10. Έλαβε 6,6 στην ερώτηση για την αξιοπιστία τους και 6,1 εάν θα συστήνονταν. Στην έρευνα του Ιανουαρίου του 2014, πρώτη ήταν οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου που έλαβε σε αυτό το κύμα της έρευνας 6,30.

Ακολουθούν οι Gan Direct Insurance και CNP Ασφαλιστική με βαθμολογία 6,20 και 5,90 αντίστοιχα.

Η CNP Ασφαλιστική κατάφερε να περάσει στην τέταρτη θέση ενισχύοντας κατά 1,05 μονάδες την αξιοπιστία της.

Ακολουθούν η Atlantic Insurance λαμβάνοντας βαθμολογία 5,75, η Cosmos με 5,75 και η Ύδρα με 5,70.

Ακολουθούν οι Prime Insurance, Trust και Μινέρβα.

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 500 άτομα και το μέθοδος συλλογής των στοιχείων ήταν τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Η κάλυψη ήταν παγκύπρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 9-13 Ιανουαρίου 2015.

Το στατιστικό λάθος είναι +/-4,4%.

Της Γεωργίας Χαννή