You are here

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των οδηγών ταξί

23/11/2021 09:59

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, ο οποίος Προεδρεύει και της Παγκύπριας Συντονιστικής Ταξί, άρχισε την Τρίτη τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «κατά της ακρίβειας που διαβρώνει τα εισοδήματά» τους.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συνδέσμου, Βασίλης Γιώτης, είπε ότι η πομπή ξεκίνησε από το οίκημα του συνδέσμου στον Λυκαβητό, προχώρησε σε παράταξη οχημάτων στη λεωφόρο Αθαλάσσας και Στροβόλου με προορισμό τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού Μεγάρου. Απ’ εκεί θα συνεχίσουν προς το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και στη συνέχεια θα μεταβούν προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, στην πορεία στη Λευκωσία συμμετέχουν και οδηγοί ταξί από την επαρχία Αμμοχώστου, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα κατά της ακρίβειας. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για να συμμετέχουν και άλλες ομάδες στην κινητοποίηση «γιατί το θέμα μας είναι η ακρίβεια και όχι τα καύσιμα, όπως έχει διαδοθεί».

Λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε Τρίτη, ο κ. Γιώτης σημείωσε ότι η αφορμή ήταν αυτό που έγινε στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου «με τον εκφοβισμό κάποιων οδηγών με κατάσχεση οχήματος που ήταν αφορμή για την προηγούμενη κινητοποίηση».

«Εδώ και δέκα μέρες δεν είδαμε κανέναν αρμόδιο να βγει και να πει ότι όσον αφορά την εισαγωγή προϊόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα σημεία διέλευσης ισχύουν αυτά και ισχύουν για όλους», πρόσθεσε.

Απέρριψε τα όσα αποδίδονται στο Σύνδεσμο ότι θέλει να γεμίζει τα ρεζερβουάρ των ταξί από τα κατεχόμενα. «Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε» είπε ο κ. Γιώτης και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι τιμές των καυσίμων αλλά η ακρίβεια γενικότερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εμείς δεν παροτρύνουμε κανένα να παρανομεί, δεν παροτρύνουμε κανέναν από τον κλάδο μας είτε να εφοδιάζεται με καύσιμα είτε με άλλα προϊόντα από τα κατεχόμενα, αλλά θέλουμε να πουν καθαρά ότι αυτά ισχύουν για τον οποιονδήποτε που περνά από και προς τις ελεύθερες περιοχές.

Σημείωσε δε ότι πολλοί αντέτειναν στους οδηγούς ταξί όπως αυξήσουν τα κόμιστρα, κάτι που απορρίπτουν. «Ενώ εμείς φωνάζουμε ότι τα πάντα ακριβαίνουν να αυξήσουμε και εμείς τις τιμές;», διερωτήθηκε.

Αναφέρθηκε εξάλλου στον «αθέμιτο ανταγωνισμό», που, όπως είπε, δέχονται εδώ και δώδεκα χρόνια οι οδηγοί ταξί από τις επιχορηγημένες δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και τα δρομολόγια των shuttle bus.

«Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού και έρχονται τώρα να μας στοχοποιήσουν και να μας βάλουν μια ταμπέλα, λαθρέμποροι. Όχι αυτό δεν είναι αποδεκτό» είπε και ζήτησε «να πιάσουν αυτούς που πραγματικά εμπορεύονται διάφορα προϊόντα (από τα κατεχόμενα)».

Στο μεταξύ, η Αστυνομία ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι η σημερινή κινητοποίηση των οδηγών ταξί αναμένεται να επηρεάσει την κυκλοφορία σε περιοχές της Λευκωσίας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του κυκλικού κόμβου παρά το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αναμένεται να πορευθούν προς το Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και γύρω στις 2.30 μ.μ., θα καταλήξουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Για τις διακινήσεις του από τον Στρόβολο προς την πόλη της Λευκωσίας, το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί τις λεωφόρους Ακροπόλεως και Νίκης, στο Στρόβολο, τη λεωφόρο Αρχαγγέλου, στον Παρισσινό και τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στην Έγκωμη, και να αποφεύγει τις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας, ιδιαίτερα το τμήμα από τη συμβολή των λεωφόρων Στροβόλου και Αθαλάσσας, μέχρι και τον κυκλικό κόμβο, παρά το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι οδηγοί προτρέπονται επίσης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.