You are here

Στα σκαριά μουσείο παλαιού αυτοκινήτου στο Παραλίμνι

16/06/2021 11:50

Η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο στην ανέγερση μουσείου παλαιού αυτοκινήτου της εταιρείας Aprica Ltd, κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής Παραλιμνίου στο δήμο Παραλιμνίου.

Το εκτιμώμενο κόστος του μουσείου υπολογίζεται στο €1,7 εκατ. ενώ με τη λήψη όλων τα αδειών το έργο θα αποπερατωθεί σε περίοδο 16 μηνών.

Κύριος στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει τον κοινωνικό, οικονομικό και τουριστικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής με την προσέλκυση εγχώριου και ξένου τουρισμού με γνώμονα πάντοτε τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως σημειώνεται στη σχετική γνωμοδότηση.

Συνοπτική περιγραφή του έργου 

Το έργο θα περιλαμβάνει 2 ορόφους εκ των οποίων: Α1 = Ισόγειο (1400,78 τ.μ.), Α2 = Μεσοπάτωμα (645,62 τ.μ.) και Α3 = Υπόγειο (1331,17 τ.μ.). 

-Στο επίπεδο του υπογείου θα υπάρχει: Χώρος στάθμευσης - αποθήκευσης αυτοκίνητων, ανελκυστήρας, ανελκυστήρας αυτοκίνητων, κλιμακοστάσιο, αποθήκη -Στο επίπεδο ισογείου θα υπάρχει: Υποδοχή, εκθεσιακός χώρος, ανελκυστήρας, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας αυτοκίνητων, τουαλέτες.

-Στο επίπεδο του μεσοπατώματος θα υπάρχει: Χώρος έκθεσης αυτοκίνητων, ανελκυστήρας, ανελκυστήρας αυτοκίνητων, κλιμακοστάσιο, γραφείο μουσείου.

-Στους υπαίθριους χώρους θα υπάρχουν: Εκθεσιακός χώρος, χώροι στάθμευσης διακίνησης οχημάτων, χώροι πράσινου (δημόσιοι – ιδιωτικοί).

Η δυναμικότητα του εκθεσιακού χώρου σε οχήματα θα ανέρχεται στο σύνολο στα 126 και συγκεκριμένα 56 στο ισόγειο, στο υπόγειο 42 και στο μεσοπάτωμα 28.

Αναφορικά με τη δυναμικότητα του έργου σε επισκέπτες, σύμφωνα με τις υποδείξεις του μηχανικού του έργου και τα προτεινόμενα σχέδια, ανέρχεται στα 500 άτομα, ενώ σε ότι αφορά τους χώρους στάθμευσης, θα υπάρχει χώρος για 6 λεωφορεία και χώρος για στάθμευση 117 οχημάτων επισκεπτών. 

Κατά το στάδιο λειτουργίας του έργου θα δημιουργηθούν νέες είσοδοι στο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εισέλθουν στο Μουσείο.

Η περιοχή στην οποία θα γίνει η κατασκευή του προτεινόμενου έργου βρίσκεται μεταξύ των δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Περιμετρικά του έργου υπάρχει οικιστική ανάπτυξη σε απόσταση μικρότερη των 500m.

Η.Ε.