You are here

Οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι της Κύπρου

24/05/2019 07:15

Δεκάδες χιλιάδες οχήματα διασχίζουν καθημερινά δέκα λεωφόρους στην Κύπρο, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τους οδηγούς να αναμένουν πολλές ώρες μέχρι να πάνε στις δουλειές τους.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε βασικές αστικές αρτηρίες παραμένει ως ένας πονοκέφαλος για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τμήματος δημοσίων έργων με μήνα αναφοράς τον Μάιο του 2019, από τις δέκα λεωφόρους σε παγκύπρια βάση που παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο 5 είναι στην πρωτεύουσα και 5 στη συμπρωτεύουσα.

Η πρώτη από αυτές τις λεωφόρους είναι η ο παρακαμπτήριος Λεμεσού (Άγιος Αθανάσιος) όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας πηγαινοέρχονται 69.500 οχήματα.

Ακολουθεί η λεωφόρος Λεμεσού στη Λευκωσία στην οποία η ημερήσια διακίνηση οχημάτων και στις δύο λωρίδες ανέρχεται στις 51000.

Δρόμος για γερά νεύρα είναι και η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τροόδους) παρά την οδό Καντάρας (45000) αλλά και η λεωφόρος Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία (44500) και η λεωφόρος Μακαρίου στη Λεμεσό (44300).

Κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται και στη λεωφόρο Στροβόλου και Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τροόδους) παρά τον Άγιο Θέρισο ενώ τα νεύρα των οδηγών προκαλεί η λεωφόρος Φυλάξεως στη Λεμεσό, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού (παρά τον ζυγιστικό σταθμό Λατσιών) και η λεωφόρος Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό.

Στη Λάρνακα οι πιο busy δρόμοι είναι ο δρόμος Αραδίππου-Λάρνακας (τμήμα αυτοκινητόδρομου-είσοδος Λάρνακας), η λεωφόρος Νίκου Παττίχη, η Γρίβα Διγενή, η Γ. Κρανιδιώτη, η λεωφόρος Ηνωμένων Εθνών και ο δρόμος Δεκέλειας (παρά τον ΚΟΤ).

Στην Πάφο οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι είναι η λεωφόρος Μακαρίου στη Γεροσκήπου, ο παραλιακός δρόμος προς Κόλπο των Κοραλλίων και η λεωφόρος Αποστόλου Παύλου.

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι πιο busy δρόμοι είναι ο δρόμος Αγίας Νάπας-Παραλιμίου και Αγία Νάπα-λεωφόρος Νησί.

Επισυνάπτονται τα στοιχεία του τμήματος δημοσίων έργων για την κίνηση στους αυτοκινητόδρομους.

Της Γεωργίας Χαννή