You are here

Έντονες αντιδράσεις για νέα τέλη κυκλοφορίας

18/01/2019 12:51

Οι διαφωνίες και οι αντιδράσεις που προκύπτουν εκ μέρους εμπλεκόμενων φορέων σε σχέση με το προωθούμενο νομοσχέδιο για αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων που εγγράφονται για πρώτη φορά στη Δημοκρατία, ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής μεταφορών.

Το υπουργείο μεταφορών αναμένεται μετά από αίτημα της επιτροπής, να εισέλθει σε νέο κύκλο διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, με προοπτική εξεύρεσης περαιτέρω συγκλίσεων, πριν το θέμα επανέλθει ενώπιον των βουλευτών, μετά από ένα μήνα.

Η επιτροπή άρχισε σήμερα τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην παρουσία μεταξύ άλλων, εκπροσώπων του υπουργείου μεταφορών, του τμήματος τελωνείων, εκπροσώπων των εργοδοτών (ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΟΒΕΚ), του συνδέσμου εισαγωγέων μηχανοκίνητων οχημάτων (ΣΕΜΟ), του παγκύπριου συνδέσμου εμπορίας αυτοκινήτων (ΠΑΣΕΑ), συνδέσμων επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων (CVRLA, ΣΕΕΑΚ).

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα, τόσο βουλευτές όσο και επηρεαζόμενοι φορείς επεσήμαναν αδυναμίες της νομοθεσίας, υποδεικνύοντας ότι δεν υιοθετεί τον ευρωπαϊκό κανόνα του «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Παράλληλα, εμπλεκόμενοι φορείς επέκριναν το τμήμα οδικών μεταφορών για μη ολοκλήρωση της αναγκαίας διαβούλευσης και παραπλάνηση του υπουργικού με την αναφορά ότι υπήρχε συμφωνία επί του νομοσχεδίου από το σύνολο των εμπλεκομένων.

Αναφορές έγιναν και για πρόνοιες που έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο προς εξυπηρέτηση των εισαγωγέων καινούργιων οχημάτων ενώ, κατατέθηκαν εισηγήσεις για παροχή κινήτρων σε καταναλωτές για την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Όπως αναφέρθηκε, σήμερα το 70% των εγγραφών νέων οχημάτων αφορά μεταχειρισμένα και το 30% καινούργια οχήματα.  

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το νομοσχέδιο αφορά στα νέα αυτοκίνητα, σαλούν, μονοκάμπινα και διπλοκάμπινα, μεταχειρισμένα και καινούργια τα οποία θα εγγραφούν για πρώτη φορά στην Δημοκρατία μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου ενώ δεν επηρεάζονται τα υφιστάμενα οχήματα των πολιτών.

Εκπρόσωποι των εμπόρων εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων υποστήριξαν ότι η προτεινόμενη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με επίκληση την ανάγκη προσαρμογής στις νέες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για μέτρηση των ρύπων, είναι πρόωρη και άκαιρη, λαμβανομένου υπόψη ότι οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή μετά τον Απρίλιο του 2020.

Αυτή την ώρα, όπως αναφέρθηκε, βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το νέο σύστημα υπολογισμού των ρύπων, που θα υπολογίζονται κατά την διάρκεια κίνησης των οχημάτων, κάτι το οποίο αναμένουν οι άλλες χώρες πριν προβούν σε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Ο ΠΑΣΕΑ διαφωνεί επίσης, με την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης που προτείνεται στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι είναι αυτός που διαχωρίζει τα οχήματα που ρυπαίνουν από αυτά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο σύνδεσμος ιδιοκτητών αυτοκινήτων ενοικίασης αναφέρει σε υπόμνημα ότι η προτεινόμενη νομοθεσία είναι τιμωρητική και δεν προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση και σημειώνει ότι το αντιστάθμισμα της κατάργησης του φόρου κατανάλωσης δεν αποτελεί ουσιώδες μέτρο αφού τα οχήματα μικρού κυβισμού και χαμηλών ρύπων είτε δεν έχουν φόρο κατανάλωσης, είτε είναι πολύ χαμηλός.

Όπως υποστήριξαν επηρεαζόμενοι φορείς, η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης, θα ωφελήσει μόνο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και οχήματα πολυτελείας, που δεν αποτείνονται στο ευρύ κοινό, αλλά σε υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις.

Αναφορά έγινε και στον κίνδυνο συρρίκνωσης της διάθεσης μεταχειρισμένων οχημάτων στη αγορά και εκτροχιασμού των τιμών καινούριων οχημάτων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών Γιώργος Προκοπίου κάλεσε το υπουργείο μεταφορών να αρχίσει νέο κύκλο διαβουλεύσεων χαρακτηρίζοντας κοροϊδία το σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων.

Το σχέδιο απόσυρσης οχημάτων μεγάλης ηλικίας προβλέπει απόσυρση οχημάτων άνω των 15 ετών με αγορά νέου οχήματος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μηδενικό τέλος εγγραφής και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για πέντε χρόνια.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα για απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και πως θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου διαβούλευση και να υιοθετηθεί ο κανόνας «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης ανέφερε ότι η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης ευνοεί τα καινούργια αυτοκίνητα και πως από το νομοσχέδιο λείπουν τα κίνητρα και ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός.

Της Μαρίας Χαμπή