You are here

Κάλεσμα εισαγωγέων αυτοκινήτων στη βουλή

06/03/2019 16:11

Τις έντονες ανησυχίες του για την καθυστέρηση στην έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν τον φόρο κατανάλωσης στ’ αυτοκίνητα, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ).

Σε σημερινή συνεδρία, του το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΜΟ εξέφρασε την απογοήτευση του για την καθυστέρηση στην έγκριση των σχετικών νομοσχεδίων και τόνισε ότι η αναβολή της απόφασης επηρεάζει δυσμενώς την αγορά αυτοκινήτων και προκαλεί στρεβλώσεις στο εμπόριο.

Ακόμα, ο ΣΕΜΟ διαπιστώνει ότι έχει προκληθεί αδικαιολόγητη σύγχυση μεταξύ των καταναλωτών, οι οποίοι αναμένουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Επί της ουσίας του θέματος, ο ΣΕΜΟ τονίζει ότι η Κύπρος θα πρέπει επιτέλους να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα στο θέμα της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα και καλεί τη Βουλή να εγκρίνει τα κυβερνητικά νομοσχέδια για προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τους αυξημένους ρύπους από τα αυτοκίνητα.

Ήδη, σχετική έρευνα γνώμης του ΣΕΜΟ έδειξε ότι το 83% των πολιτών ζητά μέτρα κατά των ρύπων από τα αυτοκίνητα και εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Επίσης, ο ΣΕΜΟ ζητά την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων.

Ο ΣΕΜΟ καλεί τέλος τη Βουλή να αντιμετωπίσει το θέμα με ορθολογιστικά κριτήρια για το γενικό καλό όλων των πολιτών και να θέσει ως προτεραιότητα της τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι να κινηθεί στη λογική των ενδιάμεσων λύσεων που συνήθως δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα.

Ο ΣΕΜΟ δηλώνει ξανά έτοιμος να αιτιολογήσει με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις τις θέσεις του στη Βουλή.