You are here

Θέλουν στοιχεία για 20 οχήματα αξιωματούχων

14/01/2019 16:11

Τη λίστα των αξιωματούχων για τους οποίους προορίζονται τα 20 οχήματα που θα αγοραστούν από το κονδύλι των €3,5 εκ., ζήτησε η επιτροπή οικονομικών κατά τη συζήτηση του αιτήματος πριν προχωρήσει στην έγκριση του κονδυλίου.

Το συνολικό κονδύλι των €3,5 εκ. αφορά στο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ποσό €700 χιλ. θα δαπανηθεί για την αγορά υπηρεσιακών οχημάτων για 20 αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αρμόδιο λειτουργό, με τις αγορές οχημάτων για 20 αξιωματούχους που προγραμματίζονται, ο στόλος οχημάτων των αξιωματούχων θα είναι του 2015.

Πρόσθεσε ότι η επιλογή των οχημάτων γίνεται μέσα από διαδικασία προσφορών, που περιλαμβάνει αξιολόγηση τεχνικών προδιαγραφών που παραμένουν ίδιες από το 2015 και καθορισμό ελάχιστων απαιτήσεων αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμων.

Τα εν λόγω οχήματα, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι πέραν των 20 αλόγων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, ζητήθηκε ακριβής κατάλογος αναφορικά με τις «λιμουζίνες» που θα αλλάξουν, με αποτέλεσμα όλοι οι δικαιούχοι αξιωματούχοι και πολιτικοί να έχουν αυτοκίνητα ηλικίας λιγότερης των τριών χρόνων και τόνισε την ανάγκη να στραφεί η κυβέρνηση σε ηλεκτρικά και οικολογικά αυτοκίνητα.

Πρόσθεσε ότι τα 20 αυτά οχήματα έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια ζωής και αφορούν κυρίως, κρατικά αυτοκίνητα για τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, σημειώνοντας ότι με την αύξηση του αριθμού των διευθυντών αυξάνονται και τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή, ποσό €1,3 εκ, του συνόλου προορίζεται να κατανεμηθεί για την προμήθεια 50 διπλοκάμπινων οχημάτων ενώ €700 χιλ. προορίζονται για την αγορά 20 οχημάτων για αξιωματούχους.

Άλλες €492 χιλ. θα δαπανηθούν για την αγορά 4 μεγάλων δασοπυροσβεστικών οχημάτων που παραγγέλθηκαν το 2017 και €260 χιλ. για 3 φορτηγά.

Παράλληλα, €200 χιλ. θα δοθούν για την αγορά 5 λεωφορείων 18 θέσεων για μεταφορά παιδιών για ειδικά σχολεία και ποσό €160 χιλ. θα δοθεί για την αγορά 4 μικρών λεωφορείων με ανυψωτικό για μεταφορά παιδιών για ειδικά σχολεία.

Τέλος €120 χιλ. θα κατανεμηθούν για την προκαταβολή του 15% (από συνολικό ποσό €800 χιλ.) για τρία μεγάλα δασοπυροσβεστικά – εκχιονιστικά που θα παραδοθούν το 2020.

Μ.Χ