You are here

Αγοράζει άλλες 19 λιμουζίνες το κράτος

23/08/2019 07:41

Το τμήμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου μεταφορών έχει αναθέσει τη σύμβαση για την προμήθεια και συντήρηση δεκαεννέα οχημάτων τύπου σαλούν (sedan) για τις ανάγκες μετακίνησης αξιωματούχων, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Βασιλική Αναστασιάδου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, η κ. Αναστασιάδου αναφέρει ότι το ποσό ανάθεσης για κάθε ένα όχημα (Volvo S90 2.0D D4 Momentum) είναι €29.150 έκαστο πλέον ΦΠΑ (προμήθεια €28.500 και €650 για τη συντήρηση για πέντε χρόνια).

Σημειώνεται ότι, το ποσό συντήρησης περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και την επιδιόρθωση βλαβών, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων/υλικών, εκτός από τα ελαστικά και τους συσσωρευτές.

Επιπρόσθετα, σημειώνει, το τμήμα ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών προγραμματίζει εντός Σεπτεμβρίου 2019, να προβεί στην προκήρυξη διαγωνισμού για αγορά ενός οχήματος υβριδικού τύπου.

Σημειώνεται ότι, η διάθεση των καινούργιων οχημάτων, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν τέλος Φεβρουαρίου 2020, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

«Από τον υφιστάμενο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων για αξιωματούχους θα αποσυρθούν οχήματα μεγάλης ηλικίας, η συντήρηση των οποίων είναι οικονομικά ασύμφορη και τα οποία έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και υψηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων και θα γίνει κατανομή των καινούργιων οχημάτων και των οχημάτων που θα παραμείνουν σε χρήση στους δικαιούχους», επισημαίνει.

Γ.Χ.