You are here

Κούρσα αξιοπιστίας μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων

09/06/2020 06:47

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι μετρήσεις αξιοπιστίας των μεγάλων εισαγωγέων αυτοκινήτων σε μια περίοδο που την χρειάζονται για να ανακτήσουν μέρος των χαμένων πωλήσεων που προκάλεσε το lockdown και η ακύρωση του σχεδίου απόσυρσης παλιών οχημάτων.

Όπως διαφαίνεται από νέα έρευνα αξιοπιστίας της StockWatch με δείγμα 600 άτομα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, σχεδόν όλοι οι εισαγωγείς οχημάτων παρουσίασαν βελτίωση στις μετρήσεις αξιοπιστίας με το μέσο όρο τους να φθάνει στο 6,74 από 6,38 στην προηγούμενη έρευνα τον Μάιο του 2019.

Τη μεγαλύτερη βελτίωση σημείωσε η αξιοπιστία της A. Loutsios & Sons Ltd.

Ο δείκτης καταγράφει τον βαθμό αξιοπιστίας 11 μεγάλων εταιρειών του κλάδου και την πρόθεση των καταναλωτών να τις συστήνουν.

Για την κάθε μια από τις εταιρείες αναφέρθηκαν τα ονόματα των εταιρειών και οι μάρκες αυτοκινήτων που εισάγουν και ζητήθηκε από τους καταναλωτές να απαντήσουν πόσο αξιόπιστες είναι και αν θα τις σύστηναν σε κλίμακα 0 προς 10. 

Βαθμολογία πέραν του 7 καταγράφουν τρεις εισαγωγείς, η Charalambos Pilakoutas, CiC Auto Masters Ltd και Dickran Ouzounian & Co Ltd.

Στη νέα έρευνα ο πιο αξιόπιστος εισαγωγέας οχημάτων παραμένει η εταιρεία Dickran Ouzounian & Co, αντιπρόσωπος των Toyota και Lexus με βαθμολογία 7,70 από τα 10 από 7,30 στην προηγούμενη έρευνα.  Η εταιρεία έλαβε 7,8 στην ερώτηση για την αξιοπιστία τους και 7,6 εάν θα συστήνονταν.

Δεύτερη στη βαθμολογία ήταν η CiC Auto Masters Ltd (Mercedes, Fiat, Alfa Romeo and Lancia, Jeep, Smart) και τρίτη η Charalambos Pilakoutas (BMW, Mini, Nissan, Jaguar, Land Rover και Rolls Royce, Renault, Mitsubishi, Dacia).

Η CiC Auto Masters Ltd έλαβε 7,25 από 6,80 στην προηγούμενη έρευνα και η Charalambos Pilakoutas 7,10 από 6,75 στην έρευνα Μαΐου 2019.

Στην κλίμακα αξιοπιστίας ακολουθούν οι Demstar Automotive Ltd, Motokinisi Ltd, Unicars και CTC Automotive.

Η A. Loutsios & Sons Ltd (KIA, Isuzu, Hammer) έλαβε βαθμολογία 6,35 από 5,70 πέρσι.

Οι μετρήσεις αξιοπιστίας γίνονται από τη RAI για λογαριασμό της StockWatch από το 2013.  Το μέγεθος του δείγματος για τα νοικοκυριά ήταν 600 άτομα.  Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 6-13 Μαΐου 2020.

Της Γεωργίας Χαννή