You are here

Οι εισαγωγείς αυτοκινήτων που εμπιστεύονται οι οδηγοί

10/06/2019 07:10

Αισθητή υποχώρηση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη στους μεγάλους εισαγωγείς αυτοκινήτων το 2019, εν μέσω των νέων δεδομένων που δημιούργησαν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και τους φόρους κατανάλωσης.

Όπως διαφαίνεται από νέα έρευνα αξιοπιστίας της StockWatch με δείγμα 600 άτομα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2019, όλοι οι εισαγωγείς οχημάτων παρουσίασαν επιδείνωση στις μετρήσεις αξιοπιστίας με το μέσο όρο τους να υποχωρεί στο 6,38 - στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014 που πραγματοποιείται η έρευνα.

Ο δείκτης καταγράφει τον βαθμό αξιοπιστίας 11 μεγάλων εταιρειών του κλάδου και την πρόθεση των καταναλωτών να τις συστήνουν. Για πρώτη φορά στα στοιχεία δεν περιλαμβάνεται η Fairways (Renault, Mitsubishi, Dacia) την οποία απορρόφησε ο όμιλος Πηλακούτα.

Για την κάθε μια από τις εταιρείες αναφέρθηκαν τα ονόματα των εταιρειών και οι μάρκες αυτοκινήτων που εισάγουν και ζητήθηκε από τους καταναλωτές να απαντήσουν πόσο αξιόπιστες είναι και αν θα τις σύστηναν σε κλίμακα 0 προς 10. 

Στη νέα έρευνα ο πιο αξιόπιστος εισαγωγέας οχημάτων παραμένει η εταιρεία Dickran Ouzounian & Co, αντιπρόσωπος των Toyota και Lexus με βαθμολογία 7,30 από τα 10 από 7,75 στην προηγούμενη έρευνα.  Η εταιρεία έλαβε 7,8 στην ερώτηση για την αξιοπιστία τους και 6,8 εάν θα συστήνονταν.

Δεύτερη πιο αξιόπιστη εταιρεία θεωρείται η CiC Auto Masters Ltd (Mercedes, Fiat, Alfa Romeo and Lancia, Jeep, Smart) και τρίτη η Charalambos Pilakoutas (BMW, Mini, Nissan, Jaguar και Land Rover).

Η CiC Auto Masters LTD έλαβε 6,80 από 7,20 στην προηγούμενη έρευνα και η Charalambos Pilakoutas 6,75 από 7,15 στην έρευνα Απριλίου 2018.

Στην κλίμακα αξιοπιστίας ακολουθούν οι Demstar Automotive Ltd, Motokinisi Ltd, CTC Automotive, Motokinisi και Unicars.

Οι μετρήσεις αξιοπιστίας γίνονται από τη RAI για λογαριασμό της StockWatch.  Το μέγεθος του δείγματος για τα νοικοκυριά ήταν 600 άτομα.  Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 6-14 Μαΐου 2019.

Όλες οι λεπτομέρειες για τις μετρήσεις αξιοπιστίας που πραγματοποιεί η StockWatch με τη RAI από το 2013 βρίσκονται στο StockWatch Trust Index.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Της Γεωργίας Χαννή