You are here

Στόχος για μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων κατά 50%

16/10/2019 15:19

Στόχος του στρατηγικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια 2012 - 2020 είναι η μείωση των θυμάτων από τροχαία, νεκρών και τραυματιών, κατά 50% μέχρι το 2020 σε σχέση με το 2010, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, σημειώνοντας ότι η ευθύνη ανήκει σε όλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Αναστασιάδου μιλούσε στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τις επιθεωρήσεις της οδικής ασφάλειας στο αστικό και το υπεραστικό οδικό δίκτυο.

Η Κύπρος, είπε, υστερεί δυστυχώς κατά πολύ από τα ζηλευτά επίπεδα οδικής ασφάλειας άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ιδιαίτερα στις πόλεις,  η εικόνα δεν συνάδει με τα δεδομένα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

«Πεζοδρόμια γεμάτα με εμπόδια, παράνομη στάθμευση σε επικίνδυνα σημεία, εμπόδια στην ορατότητα σε οδικές συμβολές, ελλιπής σήμανση και σηματοδότηση συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι των κυπριακών πόλεων», ανέφερε.

Όλα τα πιο πάνω, πρόσθεσε, δεν δημιουργούν απλά μια ακαλαίσθητη εικόνα, αλλά συμβάλλουν στην πρόκληση περισσότερων από τους μισούς οδικούς θανάτους που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών «η ευθύνη για την κατάσταση αυτή ανήκει σε όλους μας. στο κράτος, περιλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην κυπριακή κοινωνία στο σύνολο της».

«Όλοι έχουμε ευθύνη και ρόλο να διαδραματίσουμε για να γίνουν οι δρόμοι μας ασφαλείς», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο στόχος του στρατηγικού μας σχεδίου για την οδική ασφάλεια (2012-2020) είναι η μείωση των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, κατά 50% μέχρι το 2020, σε σχέση με τους αριθμούς που καταγράφηκαν το 2010».

«Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών στις πόλεις και στις κοινότητες, όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις και καταγράφεται η πλειονότητα των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε οδικές συγκρούσεις», είπε.