You are here

Τσάκωσαν 5 χιλ. παραβάσεις σε 10 μέρες οι κάμερες

10/01/2022 13:24

Συνολικά 5222 παραβάσεις κατέγραψαν οι κινητές κάμερες τροχαίας από την 1/1/2022 μέχρι τις 10/1/2022, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν σε παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, ο βοηθός διευθυντής της τροχαίας αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου, είπε ότι «έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες καταγραφές».

Σημείωσε ότι υπήρξε μείωση «γύρω στο μισό αν όχι και πιο κάτω» και εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι «φαίνεται οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται τη σκοπιμότητα των καμερών, ενώ η τήρηση του κώδικα σημαίνει λιγότερους κινδύνους και πρόκληση τροχαίων συγκρούσεων».

Διευκρίνισε ότι «πρωτίστως, οι κάμερες ενεργοποιούνται από την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις, όπως η μη χρήση ζώνης ή  κράνους, γίνονται επίσης καταγραφές».

«Στόχος δεν είναι να έχουμε μεγάλο αριθμό καταγγελιών, αλλά η συμμόρφωση των οδηγών», ανέφερε ο κ. Ευριπίδου.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου αναμένονται άλλες 20 κινητές και άλλες 20 σταθερές κάμερες, ενώ εντός του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το σύστημα, με άλλες 90 σταθερές κάμερες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία σε όλες τις επαρχίες.

Σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου, οι καταγγελίες ακόμη δεν έχουν φθάσει στους παραβάτες, καθώς ακόμη γίνεται επεξεργασία τους από το σύστημα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αποστολή, όπως ανέφερε.

Όσον αφορά την υποχρέωση για την καταβολή του προστίμου, είπε ότι αρχίζει να  ισχύει από την ημέρα που θα παραλάβει κάποιος την καταγγελία, για διάστημα 45 ημερών.

Της Ηρώς Ευθυμίου