You are here

Κυβέρνηση: Παράθυρο ενός έτους για έξοδο από σκουπίδια

17/03/2018 16:12

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα είναι θέμα χρόνου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΚΟΑ, ο κ. Προδρόμου κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s, είπε ότι «η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία βελτίωσης με διαδοχικές αναβαθμίσεις από όλους τους οίκους αξιολόγησης. Ήταν ακριβώς η αντίθετη πορεία από την πορεία κατολίσθησης».

«Έχουμε φτάσει μόλις μια βαθμίδα πριν την επενδυτική βαθμίδα και παρά το γεγονός ότι δεν ήρθε τώρα η αναβάθμιση, από τον συγκεκριμένο οίκο, όπως και από άλλους, υπάρχει ένα παράθυρο ενός έτους ακόμα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ιδιαίτερα με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται τώρα για να υποβοηθηθεί η περαιτέρω εξυγίανση των χαρτοφυλακίων, με τα ιδιωτικά δάνεια χρηματοπιστωτικού του συστήματος, κάτι που πιστεύουμε ότι θα είναι κλειδί», σημείωσε.

«Φροντίζοντας να κρατήσουμε τη σταθερότητα και τη σωστή οικονομική πολιτική, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι η αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα είναι θέμα χρόνου»,πρόσθεσε.