You are here

Την οικονομία αξιολογούν τώρα οι Moodys

21/11/2002 17:07
Συνωστισμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο Διεθνών Οίκων, που έρχονται στο νησί για αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόσφατα το Standard & Poor´s, σήμερα αντιπροσωπεία των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οίκου Αξιολόγησης Moodys είχε συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το κλιμάκιο των Moodys ενημερώθηκε από τον Ανδρέα Χαραλάμπους, διευθυντή του τμήματος Οικονομικών Μελετών και Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου, για την πορεία της κυπριακής οικονομίας την περίοδο 1997-2002 και το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης το οποίο προβλέπει την εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2005, ενώ ιδιαίτερη ανάλυση έγινε στο Προενταξιακό Οικονομικό Πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών «διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας των Moodys ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει την δέσμευσή της για αυστηρή εφαρμογή του Προενταξιακού Οικονομικού Προγράμματος με στόχο την διασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας της οικονομίας».

Του Κυριάκου Κυριακίδη