You are here

Ράλι στις αγορές made in USA

24/03/2020 11:08

Μεγάλα κέρδη κατέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να επικροτούν το απεριόριστο QE που ανακοίνωσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές εν μέσω αισιοδοξίας ότι το Κογκρέσο είναι κοντά σε συμφωνία για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Η Washington Post μετέδωσε ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο είναι κοντά σε συμφωνία για τη λήψη μέτρων περίπου $2 τρισ., ώστε να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού.

Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεσμεύτηκε για απεριόριστες αγορές αμερικανικών ομολόγων και άλλων ενυπόθηκων τίτλων, καθώς και για επιπλέον εργαλεία χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις.

Θετικά φαίνεται να επηρεάζουν τις αγορές και οι ενδείξεις επιβάρυνσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 8,14%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 5,94% και στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται στο +5,75%.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη 7% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai με άνοδο 2,3%.

Σε ότι αφορά την επιδημία του κορωνοϊού, υπάρχουν πλέον πάνω από 350.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 15.000.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν σήμερα τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν την αντίδραση στον κορωνοϊό.

Κέρδη 7,68% κατέγραψε και το ΧΑ ενώ το ΧΑΚ έκλεισε με άνοδο 1,23%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στα €0,692 και στο +2,82% και η Ελληνική στα €0,576 και στο +2,49%.

Γ.Χ.