You are here

Παραμένει η νευρικότητα στις αγορές

28/03/2023 12:04

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αγορές την Τρίτη, παρά τη χθεσινή άνοδο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών επιστρέφει σταδιακά, με τις επιφυλάξεις να παραμένουν.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές «διαγράφουν» τα κέρδη που κατέγραψαν χθες, υπό την σκιά ανακοινώσεων στη Γαλλία για επικείμενη εισαγγελική έρευνα σε πέντε τράπεζες σχετικά με φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Η υποχώρηση που σημειώθηκε στις ευρωπαϊκές μετοχές, διατηρεί την νευρικότητα στις αγορές σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο δείκτης Euro Stoxx 50 Pr κινείται με απώλειες 0,12% αυτή την ώρα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE100 κινείται με οριακή πτώση 0,04%, ενώ ο γερμανικός DAX χάνει 0,09% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,11%

Μικρή άνοδο 0,16% σημειώνει ο δείκτης IBEX.

Οι ασιατικοί δείκτες παρουσιάζουν μικτή εικόνα με τον Nikkei να σημειώνει άνοδο 0,15% και τον δείκτη MSCI Asia Pasificνα καταγράφει πτώση 0,71%.

Οι πλείστοι αμερικανικοί δείκτες, έκλεισαν με μικρή άνοδο τη συνεδρία της Δευτέρας.

Νέες διαβεβαιώσεις

Νέες διαβεβαιώσεις για το τραπεζικό σύστημα της χώρας έδωσε χθες ο Λευκός Οίκος, μετά την εξαγορά της Silicon Valley Bank από τη First Citizens Bank.

Η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre, ανέφερε στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου ότι εξαιτίας των αποφασιστικών ενεργειών της κυβέρνησης, των εποπτικών αρχών και του υπουργείου οικονομικών, το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

Η νέα προσπάθεια διαβεβαιώσεων προκύπτει μετά και την τελευταία αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα και τις δεσμεύσεις της υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, ότι θα παρέμβει εάν κριθεί απαραίτητο για την προστασία των καταθετών.

Υπενθυμίζεται ότι διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του συστήματος έδωσε επανειλημμένα τις προηγούμενες εβδομάδες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προς τους καταθέτες οι οποίοι έπαιρναν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, μετά την κατάρρευση της SVB, της Signature Bank και της Silvergate που αφορούσε σε crypto.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey και οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του κοινοβουλίου και να δώσουν αναφορά σε σχέση με την κατάρρευση της SVB και την κατάσταση των αγορών.

Μ.Κ.