You are here

Αρνητική η πρώτη αντίδραση αγορών στην έγκριση εμβολίου

02/12/2020 12:19

Αρνητική είναι η πρώτη αντίδραση των αγορών στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε εμβόλιο Covid-19, με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή να ανοίγει τον δρόμο σε Pfizer και BioNTech, πριν ληφθούν αποφάσεις σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση. Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο «πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας».

Η Βρετανία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ, σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός στο SkyNews, κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

Παρά τα θετικά νέα, οι αγορές καταγράφουν αυτήν την ώρα απώλειες. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει απώλειες 0,34%, στη Γαλλία ο DAX 0,2% ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου βρίσκεται στο +0,09%.

Γ.Χ.