You are here

Ανέκαμψε η Wall St.

30/11/2001 01:27
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι τρεις βασικοί Αμερικανικοί Δείκτες ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν τις τελευταίες συνεδριάσεις. Η αύξηση που παρουσίασαν οι πωλήσεις ακινήτων και μονίμων αγαθών τον Οκτώβριο φαίνεται να έδωσε σημαντική ώθηση στην αγορά αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την ανεργία και την Enron. Ο αριθμός των ανέργων την βδομάδα που έληξε στις 24 Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 488,000 σε σύγκριση με 430,000 που ανέμενε η αγορά, για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα. Η μετοχή της Enron σημείωσε σήμερα απώλειες 41% και έπεσε στα 36 σεντ αφού η αγορά θεωρεί σχεδόν σίγουρη τη χρεοκοπία της. Η Enron θα είναι η μεγαλύτερη χρεοκοπία στα χρονικά των ΗΠΑ και ακολουθεί αυτή της επίσης γνωστής Polaroid. Οι μετοχές της Enron διαπραγματεύονταν στα $80 στις αρχές του έτους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1.2% και επανήλθε στο επίπεδο των 9,830 μονάδων, 9 μόλις ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν στις αρχές του έτους. Ο Nasdaq παρουσίασε σημαντική άνοδο 2.4% περιορίζοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 22%.

Στην Ευρώπη και οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν με αμελητέα κέρδη ενώ το ΧΑΑ έκλεισε με αμελητέες απώλειες 0.02% στις 2,698 μονάδες.