You are here

Ανέκαμψε η Wall Street

21/02/2002 06:52
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι τρεις βασικές Αμερικανικές αγορές ανακάμπτοντας μετά από δύο συνεχείς πτώσεις. Οι αναλυτές άφησαν στο περιθώριο τις λογιστικές τους ανησυχίες και έστρεψαν την προσοχή τους στα blue chips και στις πιθανότητες αναθέρμανσης της Αμερικανικής Οικονομίας. Ο σύνθετος δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ανέβηκε 1.4% στις 1776 μονάδες περιορίζοντας τις ζημιές από την αρχή του έτους στο 9%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κάλυψε πλήρως τις απώλειες της Τρίτης ανεβαίνοντας 200 μονάδες ή 2% στις 9941 μονάδες, λίγες μόνο μονάδες από το κλείσιμο της 31 Δεκεμβρίου. Ο S&P 500, που αποτελεί το 70% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 1.4%, ανακτώντας μέρος των απωλειών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Αντίθετα, οι Ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ως επί το πλείστον πτωτικά εν μέσω ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με σημαντικές ζημιές 1.3% μετά από σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0.4% διευρύνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 10.3% ενώ ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη ανέβηκε 0.4% περιορίζοντας τις διμηνιαίες απώλειες στο 9.4%.

Στο ΧΑΑ οι αγορές που προέκυψαν το τελευταίο μισάωρο περιόρισαν τις ζημιές στο 0.4% με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 2,409 μονάδες. Μετά από τις μεγάλες απώλειες που σημείωσαν την Τρίτη οι μετοχές του Ομίλου Κόκκαλη, η Ιντρακόμ, η Ιντραλότ, και η Ιντρακάτ έκλεισαν χθες με κέρδη.