You are here

Dow: Ρεκόρ 4μηνίας

28/12/2001 06:06
Στο ψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων μηνών έκλεισε χθες ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones εν μέσω προσδοκιών ότι τα εταιρικά κέρδη θα βελτιωθούν κατά τη δεύτερη τριμηνία του 2002, νωρίτερα από ότι ανέμεναν μέχρι τώρα οι πλείστοι αναλυτές της Wall Street. Ο δείκτης έκλεισε στις 10,131 μονάδες με αισθητή άνοδο 0.4% ξεπερνώντας το σημείο που είχε φθάσει πριν τα τραγικά γεγονότα του Σεπτέμβρη.

Οι προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη έδωσαν ώθηση και τους υπόλοιπους κλάδους παρά την παντελή απουσία οικονομικών ειδήσεων λόγω της απόφασης των ομοσπονδιακών αρχών να καθυστερήσουν την δημοσίευση των στοιχείων της ανεργίας μέχρι την επόμενη βδομάδα. Ο σύνθετος δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε στις 1976 μονάδες με άνοδο 0.8% και ο S&P 500, που αποτελεί το 73% της αγοράς σημείωσε κέρδη 0.7%. Από την αρχή του έτους ο πρώτος περιόρισε τις ζημιές στο 20% και ο δεύτερος στο 12%. Οι απώλειες του Dow Jones μειώθηκαν στο 6%.

Στον ρυθμό του Ευρώ

Οι προσδοκίες ότι η νομισματική ένωση θα είναι η απαρχή για τη δημιουργία μιας πιο διαφανούς και κατ’ επέκταση ελκυστικής αγοράς στην Ευρώπη έδωσαν το έναυσμα για άνοδο και στην Ευρώπη. Ο Γαλλικός Δείκτης CAC 40 έκλεισε με 2% όσα και ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη ενώ ο FTSE 100 είχε άνοδο 0.7%.