You are here

Μεγάλο ράλι σε Wall St. – Ευρώπη

30/07/2002 08:34
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν την χρηματιστηριακή βδομάδα οι μεγαλύτερες κεφαλαιαγορές του κόσμου καταγράφοντας θεαματικά κέρδη εν μέσω προσδοκιών ότι τα χείριστα έχουν περάσει.

Μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών οι διεθνείς δείκτες κατάφεραν να ανακτήσουν σημαντικό μέρος του «χαμένου εδάφους» σημειώνοντας κέρδη που στην περίπτωση του Γαλλικού CAC 40 και του Γερμανικού Dax ξεπέρασαν το 7%. Ο FTSE 100 κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες ανόδους της ιστορίας του κλείνοντας την χθεσινή συνεδρίαση στο +4.6%.

Ενθαρρυντική ήταν και η άνοδος που είχαν οι Αμερικανικοί δείκτες με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να φθάνει αισίως τις 8,712 μονάδες και το +5.4% μειώνοντας τις απώλειες από την αρχή τους έτους στο 13%. Η ποσοστιαία αύξηση του Dow είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία. Ο σύνθετος δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 5.8% ενώ ο S&P 500 είχε άνοδο 5.4%.

Αξιοσημείωτο είναι το η χθεσινή πορεία των διεθνών κεφαλαιαγορών έμεινε ανεπηρέαστη από την ανακοίνωση της της εταιρείας τηλεφωνίας Qwest ότι θα εξετάσει εκ νέου τα κέρδη που ανακοίνωσε.

Ο πιο πάνω πίνακας καταγράφει τα χθεσινά κέρδη των διεθνών κεφαλαιαγορών και τις απώλειες τους από την αρχή του έτους (Πηγή Στοιχείων: Bloomberg).