You are here

Nasdaq: Απώλειες 3%

22/02/2002 06:59
Με μεγάλες απώλειες έκλεισε την χθεσινή συνεδρίαση ο σύνθετος δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ανεβάζοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 12%. Οι προειδοποιήσεις της εταιρείας οπτικής καλωδίωσης Ciena και της Bell South ότι τα κέρδη του 2002 θα είναι κάτω από τα αναμενόμενα, ενίσχυσαν τις ανησυχίες των αναλυτών για τα εταιρικά κέρδη. Ταυτόχρονα, το δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής New York Post ότι 12 αξιωματούχοι της CISCO δεν παρουσίασαν πλήρη στοιχεία για την ανάμειξή τους σε κοινοπραξία που επωφελείτο από τις ισχυρές διασυνδέσεις της εταιρείας, επανέφερε τον σκεπτικισμό για την διαφάνεια των εταιρειών.

Φανερά επηρεασμένος από τις αρνητικές εταιρικές εξελίξεις, ο Nasdaq έχασε 59 μονάδες ή 3.3% υποχωρώντας στις 1,716 μονάδες ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 106 μονάδες ή 1.1%.

Αντίθετα οι κύριες Ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά ωθούμενες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Daimler Chrysler, της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, έστειλε την μετοχή της εταιρείας 5% ψηλότερα συμβάλλοντας στην άνοδο του Xetra Dax (+1.5%). Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωσε αισθητή άνοδο 1.1% ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανέβηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

ΧΑΑ

Στην Σοφοκλέους σημειώθηκε μικρή πτώση 0.6% με τον Γενικό Δείκτη ΧΑΑ να πέφτει κάτω από το επίπεδο των 2,400 μονάδων για πρώτη φορά από τον περσινό Οκτώβριο, κλείνοντας στις 2,394 μονάδες.