You are here

Νέες ανησυχίες στη Wall St.

10/04/2002 01:55
Με νέες μεγάλες απώλειες έκλεισε την Τρίτη ο σύνθετος δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εν μέσω ανησυχιών για τα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου. Τις ανησυχίες ενίσχυσε την Δευτέρα ανακοίνωση της IBM που προειδοποιούσε για τα φετινά της κέρδη αφού οι πωλήσεις υπολογιστών παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από προηγουμένως παρά τα σημάδια ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακάμπτει. Στις ανησυχίες προστέθηκε σήμερα και η προειδοποίηση της CISCO ότι οι ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2002 θα είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. Παράλληλα η Verizon ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της θα είναι χαμηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Ο σύνθετος δείκτης Nasdaq υποχώρησε στις 1,743 μονάδες καταγράφοντας μεγάλες απώλειες 2.4% και αυξάνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 11%. Ο S&P 500 έκλεισε με μικρές ζημιές 0.7% ενώ ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0.4%. Από την αρχή του 2002 ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 2%.

Οι πλείστες αγορές της Ευρώπης σημείωσαν άνοδο με εξαίρεση αυτή της Φρανκφούρτης που έκλεισε με οριακή πτώση 0.2%. Στη Γαλλία ο CAC 40 κέρδισε 0.7% ενώ το Λονδίνο έκλεισε χωρίς ουσιαστική μεταβολή. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης ΧΑΑ έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1.6% στις 2222 μονάδες κυρίως λόγω των κερδών που είχαν τα βαριά χαρτιά.