You are here

Νέο σκάνδαλο στη Wall St.

28/06/2002 15:28
Λογιστικές ανακρίβειες και στη XEROX

Νέο σκάνδαλο σείει συθέμελα από την Παρασκευή τη Wall Street αυτή τη φορά με την εταιρεία κολοσσό στην παραγωγή φωτοτυπικών μηχανών Xerox. Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal και όπως αναδημοσιεύει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα βιβλία της διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία καταχώρησε ανακριβώς στους λογαριασμούς της $6 δις την τετραετία 1997-2001.

Οι μετοχές της Xerox έχασαν πέραν του 30% πριν την έναρξη της συνεδρίας της Παρασκευής υποχωρώντας στα $5.50.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι η εταιρεία θα επαναδιατυπώσει τις πωλήσεις στα βιβλία της, αλλά είπε ότι το συνολικό ποσό της επαναδιατύπωσης δεν θα υπερβεί τα $2 δις.

Σύμφωνα με το CNN, το νέο σκάνδαλο με τη Xerox αναμένεται να πιέσει τις αγορές προς τα κάτω κατά το άνοιγμα τους σε μία ώρα, μετριάζοντας τις θετικές επιδράσεις που αναμένεται να έχει η ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από ιδιωτικούς οργανισμούς. Χθες το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι η οικονομία της χώρας το πρώτο τρίμηνο αναπτύχθηκε με ρυθμό 6.1%, τον ταχύτερο των τελευταίων δύο ετών.

Τις απογευματινές ώρες όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνταν θετικά ενώ το δολάριο δεχόταν ισχυρές πιέσεις υποχωρώντας, σύμφωνα με το Bloomberg, στο χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2000, στα $0.9988. Το ΧΑΑ έκλεισε τον Ιούνιο με οριακά κέρδη 0.3% περιορίζοντας τις εξαμηνιαίες απώλειες στο 3.5%.