You are here

Οριακά κέρδη στη Wall St.

26/09/2001 00:16
Με οριακά κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρία οι τρεις βασικοί Αμερικανικοί δείκτες εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για την μεσοπρόθεσμη πορεία της Αμερικανικής Οικονομίας. Παρά την μεγάλη μείωση που παρουσίασε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, και που ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα, η αγορά κρατήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά της Δευτέρας, με τον Dow Jones να κερδίζει 0.7%, τον Nasdaq 0.2% και τον S&P 500 0.9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο χαμηλότερο του επίπεδο από το 1996, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων 11 ετών. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αναθέρμανση της Αμερικανικής οικονομίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την καταναλωτική ζήτηση η οποία αποτελεί την μερίδα του λέοντος του ΑΕΠ της χώρας και η οποία δεν είχε επηρεαστεί από την οικονομική επιβράδυνση πριν τις 11 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη το Κονγκρέσσο συζήτησε πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας ύψους $100 δις.

Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν επίσης θετική. Το Λονδίνο κέρδισε 1.07%, το Παρίσι 1.08% και η Φρανκφούρτη 1.5%. Στη Γερμανία ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 2.1%.