You are here

Οριακές απώλειες στη Wall St. – Τι συμβαίνει με την Άρεμισοφτ

02/10/2001 02:55
Με οριακές απώλειες ξεκίνησε τη βδομάδα η Wall Street εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0.22% και έκλεισε στις 8,837 μονάδες, ο σύνθετος δείκτης Nasdaq έχασε 1.22% και ο S&P 500 κατέγραψε μικρή υποχώρηση 0.23%.

Στις ανησυχίες των αναλυτών για τα εταιρικά κέρδη προστέθηκε και η σημαντική πτώση της καταλωτικής εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με στοιχεία που κατάρτισε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε άνοδο την πρώτη βδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά υποχώρησε την δεύτερη βδομάδα για να πέσει τελικά στις 73 μονάδες τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με 85 που ήταν τον Αύγουστο.

Άρεμισοφτ

Την Παρασκευή η Άρεμισοφτ ανακοίνωσε ότι η εξέταση των λογιστικών πρακτικών της εταιρείας συνεχίζεται και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, οπόταν και θα ανακοινωθούν τα εξαμηνιαία και εννιαμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγούν προς το συμπέρασμα ότι υπάρχουν χρηματοοικονομικές και λογιστικές “παρατυπίες” (irregularities) σχετικά με τα εισοδήματα της Emerging Markets Group (EMG) που εδρεύει στην Κύπρο. Επίσης, η EMG εξαγόρασε τρεις εταιρείες σε τιμές που δεν δικαιολογούνται από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα. Την διεύθυνση της EMG κατά τη περίοδο που έγιναν οι εξαγορές είχαν στελέχη που δεν εργάζονται πλέον για την Άρεμισοφτ.