You are here

Σημαντική μέρα στη Wall St

16/10/2001 09:05
Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για την μεσοπρόθεσμη πορεία των Αμερικανικών αγορών και ιδιαίτερα του κλάδου πληροφορικής καθώς δύο από τα μεγαθήρια του κλάδου, η IBM και η Intel, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της IBM θα παρουσιάσουν μείωση 16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ενώ για την Intel η εικόνα είναι ακόμα πιο ζοφερή καθώς αναμένεται μείωση μέχρι και 73%.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, η Wall St. σημείωσε χθες οριακές μεταβολές. Ο σύνθετος δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με μικρές απώλειες 0.4%, ο S&P έχασε 0.2% και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε μόλις 0.04%.

Αντίθετα, οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου αλλά και του κλάδου υψηλής τεχνολογίας έσπρωξαν τις Ευρωπαϊκές αγορές αισθητά πιο κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 1.5%, o CAC 40 έχασε 2.8% και ο Xetra Dax υποχώρησε κατά 2.6%. Το ΧΑΑ σημείωσε οριακά κέρδη 0.1%.