You are here

Στο «κόκκινο» η Wall St. λόγω Fed

14/08/2002 08:42
Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι τρεις βασικοί Αμερικανικοί δείκτες μετά την απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 1.75% αλλά και την παραδοχή ότι η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει αναπτυξιακούς κινδύνους. Λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση της Fed η πορεία των τριών δεικτών αναστράφηκε με αποτέλεσμα να κλείσουν με απώλειες πέραν του 2%. Τις μεγαλύτερες ζημιές δέχθηκε ο σύνθετος δείκτης Nasdaq υποχωρώντας κατά 2.9% ενώ σημαντικές απώλειες 2.4% κατέγραψε και ο Dow κλείνοντας στις 8,480 μονάδες.

Στη χθεσινή της συνεδρία η νομισματική επιτροπή της Fed αποφάσισε να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα κάνοντας όμως ένα σημαντικό βήμα προς την 12η μείωση τους αφού παραδέχθηκε ότι μεταξύ πληθωρισμού και ανάπτυξης, ανησυχεί περισσότερο για το δεύτερο.

Εν τω μεταξύ κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές καθώς λήγει η προθεσμία που έθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των δημοσίων εταιρειών από τους συμβούλους τους. Από τις 700 εταιρείες που αναμένεται να πιστοποιήσουν τα αποτελέσματα τους μέχρι την Τρίτη το έκαναν μόνο 249. Αναλυτές φοβούνται ότι οι πιστοποιήσεις θα γίνουν αιτία νέων αναθεωρήσεων των αποτελεσμάτων τύπου World Com και Xerox.