You are here

Wall St: Φρένο στο σερί των ανόδων

23/10/2002 03:15
Τέλος στο σερί των ανόδων έβαλε η συνάντηση της Τρίτης αφού οι τρεις κυριότεροι δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσιμο. Συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε ζημιές 1.03% και έκλεισε στις 8,450.16 μονάδες. Μεγαλύτερες ζημιές 1,29% παρουσίασε ο σύνθετος δείκτης NASDAQ που έκλεισε 16.87 μονάδες πιο κάτω από το χθεσινό κλείσιμο στις 1,292.80 μοάδες, ενώ παρόμοιες ζημιές 1.1% είχε και ο S&P 500 που έκλεισε στις 890.16 μονάδες.

Η σημερινή αρνητική πορεία πολλών εταιρειών που οδήγησαν την χθεσινή άνοδο ήταν από τις κυριότερες αιτίες για τις σημερινές ζημιές που κατέγραψαν οι δείκτες. Οι εταιρείες Honeywell, Exxon Mobil, Caterpillar, General Motors και United Technologies ήταν στις πρώτες θέσεις του πίνακα των χαμένων ενώ οι McDonald's, SBC Communications, AT&T, Philip Morris και Eastman Kodak έιχαν τις καλύτερες αποδόσεις.

Οι θετικές αποδοσείς των εταιρειών McDonalds και ΑΤ&Τ δεν ήταν αρκετές να κρατήσουν τον Dow Jones σε θετικά επίπεδα. H σημερινή θετική πορεία των μετοχών των δυο εταιρειών ήταν φυσικό επακόλουθο των ανακοινώσεων που εξέδωσαν αναφορικά με τα ποτελέσματα της τρίτης τριμηνίας που ήταν πολύ θετικά.

O σύνθετος δείκτης NASDAQ έκλεισε με αρνητικό επηρεαζόμενος από την απόδοση των εταιρείων microchip όπως η Texas Instruments που κατέγραψε ζημιές 18%. Άλλες εταιρείες του τεχνολογικού τομέα που είχαν αρνητική απόδοση ήταν η Taiwan Semiconductor που κατέγραψε ζημιές 7% αλλά και η Altera που σημείωσε ζημιές 4% μετά από προειδοποίηση για τα κέρδη της τέταρτης τριμηνίας.