You are here

Wall St: Ώθηση από τεχνολογία

24/01/2002 06:04
Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι κεφαλαιαγορές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη εν μέσω προσδοκιών ότι ο κλάδος της πληροφορικής θα αρχίσει σύντομα να ανακάμπτει. Οι αυξημένες πωλήσεις ημιαγωγών ενίσχυσαν αυτές τις προσδοκίες και έδωσαν βάσεις στις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι ο κλάδος σταδιακά θα ανακάμψει ξεπερνώντας τα προβλήματα που παρουσιάζει τους τελευταίους 18 μήνες. Η άνοδος του κλάδου ημιαγωγών έδωσε σημαντική ώθηση στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ο οποίος επανέκτησε τις απώλειες της Τρίτης κλείνοντας με άνοδο 2.1%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έμεινε σχεδόν ανεπηρέαστος από την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου, κλείνοντας με οριακά κέρδη 0.2%. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0.8% περιορίζοντας τα κέρδη από την αρχή του έτους στο 2%.

Η πρωινή άνοδος των Αμερικανικών δεικτών επηρέασε θετικά και την Ευρώπη, τα βασικά χρηματιστήρια της οποίας κινήθηκαν ανοδικά. Ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη έκλεισε με μεγάλη άνοδο 2.3%, ο FTSE 100 σημείωσε μικρή αύξηση 0.6% και ο CAC 40 έκλεισε με αμελητέα κέρδη 0.1%.

Το ΧΑΑ σημείωσε σημαντική άνοδο 1.3% με σημαντική ώθηση από τα βαριά χαρτιά μετά από την δημοσίευση θετικών εκθέσεων ξένων οίκων για τους τραπεζικούς τίτλους. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με μεγάλη άνοδο 2.6% κυρίως λόγω της ανόδου της Εθνικής που κατέγραψε αύξηση 5%.