You are here

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επηρεάσει και τα κέντρα αναψυχής

17/03/2022 13:16

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επηρεάσει και τη βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής, αναφέρει ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ).

Σημειώνει ότι με βάση έρευνα στην Ελλάδα που διενεργήθηκε πρόσφατα σε σχέση με την πανδημική κρίση, η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής θα μπορέσει να επιστρέψει σε καθεστώς επικερδότητας το 2024.

Οπόταν εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, αναφέρεται, τις αρνητικές επιπτώσεις εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία που την βιώνουμε ήδη πριν καν εξέλθουμε της πανδημικής κρίσης.
 
«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο η απώλεια ενός σημαντικού ποσοστού επισκεπτών στη χώρα μας από την Ουκρανία και τη Ρωσία, όπου ένας μέρος του ποσοστού αυτού θα επιχειρηθεί να καλυφθεί από άλλες αγορές. Είναι όμως, εξίσου σοβαρό και ευχόμαστε να μην αποδειχθεί στη συνέχεια μεγαλύτερο το πρόβλημα από τις ελλείψεις αγαθών στη διατροφική αλυσίδα αλλά και οι καθημερινές πλέον αυξήσεις στα πλείστα προϊόντα και βέβαια στην ενέργεια, όπου  καθιστούν τόσο τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και την βιωσιμότητα τους πολύ δύσκολη», προστίθεται.

Γι αυτούς τους λόγους, σημειώνεται, ο Υφυπουργός Τουρισμού, «αντιλαμβανόμενος τον τεράστιο κίνδυνο που εισέρχεται τόσο η ξενοδοχειακή βιομηχανία αλλά και αυτή των κέντρων αναψυχής, έχει εκφράσει τη πρόθεση να εισηγηθεί την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων ώστε να μπορούν τόσο οι επισκέπτες στη χώρα μας αλλά και οι μόνιμα διαμένοντες να απολαμβάνουν ελεύθερα τις διακοπές τους στη χώρα».

Σε σχέση με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, εκφράζεται η θέση ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί η Κυβέρνηση «για  πρόσθετη ουσιαστική οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. εξαιτίας των επιπτώσεων από τις κυρώσεις αυτές, ώστε στη συνέχεια και η κυβέρνηση με τη σειρά της να στηρίξει τις οικονομικές δραστηριότητες που εξόφθαλμα πλήττονται εξαιτίας των κυρώσεων, όπως είναι η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής», προστίθεται.

Τέλος ο ΠΑΣΙΚΑ, δηλώνει έτοιμος να εργοδοτήσει και πρόσφυγες από την Ουκρανία, αναμένοντας από το αρμόδιο Υπουργείο να τους γνωστοποιήσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.