You are here

Εντείνονται οι προωθητικές δράσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

06/10/2021 16:59

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προώθηση της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), εμπλουτίζει το πλάνο δράσης του με επί τόπου στοχευμένες συναντήσεις σε σημαντικές αγορές της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της πανδημίας, ο Invest Cyprus πραγματοποιεί σειρά διαδικτυακών συνεδρίων και ενημερώσεων με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών και επενδυτικών οργανισμών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Παράλληλα, προωθεί ενημερωτικό υλικό για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, διενεργώντας ταυτόχρονα, διαδικτυακές καμπάνιες.

«Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Λίβανος, Ιορδανία, Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Κατάρ, συνθέτουν για εμάς μια περιοχή με αστείρευτες ευκαιρίες για την χώρα μας. Ως εκ τούτου, ως ο κρατικός οργανισμός επενδύσεων καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες, αξιοποιώντας την ίδια ώρα, τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις που οικοδομήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο και οι οποίες αναβαθμίστηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2020, αντιπροσωπία του Οργανισμού παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος που διεξήχθησαν στο Ντουμπάι τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιώντας παράλληλα, σειρά στοχευμένων συναντήσεων με κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς. Στόχος των προσπαθειών του Invest Cyprus, είναι η προώθηση της Κύπρου ως ιδανικής επιλογής για πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά και ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπία του Invest Cyprus, της οποίας ηγήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, πραγματοποίησε σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με ηγετικά στελέχη family offices, private equity firms και επιχειρηματίες της περιοχής, στους οποίους ανέλυσε το τρέχον οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, παρουσιάζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται.

Παράλληλα, ο κ. Καμπανέλλας πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr.Thani Ahmed Al Ζeyoudi, με τον οποίο συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στη βάση του Πρωτοκόλλου που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Ντουμπάι, η αντιπροσωπεία του Invest Cyprus, παρευρέθηκε επίσης σε δύο επενδυτικά συνέδρια, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συζήτηση τύπου πάνελ, αναλύοντας στους συνέδρους την διαρκή ενίσχυση των οικονομικών δεσμών της Κύπρου με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας ως πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η αντιπροσωπεία του Οργανισμού συμμετείχε ακόμη, σε συζήτηση για την προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO2020, στην παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γιάννη Μιχαηλίδη, και στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Νατάσα Πηλείδου και ο Γενικός Επίτροπος για την EXPO 2020 δρας Στέλιος Χειμώνας.

Οι προσπάθειες του Invest Cyprus για προώθηση της Κύπρου στις συγκεκριμένες αγορές θα εντατικοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, μέσα από μία προγραμματισμένη σειρά ενεργειών προβολής της χώρας μας ως ευρωπαϊκού επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κέντρου και ως επενδυτικού προορισμού.