You are here

Ο κορωνοϊός επηρέασε το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

24/02/2020 13:02

Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν άφησε ανεπηρέαστο το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων καθώς στηρίζεται σημαντικά στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Invest Cyprus Μιχάλη Μιχαήλ.

«Ο κορωνοϊός επέδρασε σε όλους τους τομείς και σε όλες τις χώρες. Ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε ότι δεν θα μας αγγίξει ο κορωνοϊός. Μας άγγιξε σε όλους τους τομείς γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». ανέφερε ο κ. Μιχαήλ απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια  διάσκεψης Τύπου.

Πρόσθεσε ότι «τελείωσαν όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα και ήδη η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ διεξάγουν έρευνα μεταξύ των μελών τους για να διαπιστώσουν ποιοι τομείς της οικονομίας έχουν επηρεαστεί ώστε να δούμε ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση».

Σημείωσε ότι «έχουν επηρεαστεί τα πάντα μέχρι και τα  Chinese restaurants».

Ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας,  ανέφερε ότι «από το γεγονός αυτό φαίνεται τι ακριβώς κάνει ο οργανισμός καθημερινά με το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Υπάρχει ο κορωνοϊός, υπάρχει το Brexit, η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και ως ανοικτή οικονομία που στηρίζεται κατά 85% στις υπηρεσίες πρέπει να έχουμε τα απαιτούμενα μέσα για να δίνουμε κατεύθυνση ώστε να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις αλλά και να εκμεταλλευόμαστε τις συγκυρίες που προκύπτουν προς όφελος της χώρας μας».

Στη διάσκεψη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο και οι αρμοδιότητες του οργανισμού για υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής τουρισμού 2030, ο κ. Μιχαήλ απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν προωθείται ένας αριθμός επενδυτών μέσω των πολιτογραφήσεων και στον τουριστικό τομέα είπε ότι «το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις επενδύσεις αλλά οι επενδυτές προτιμούν ως  πιο εύκολη λύση να επενδύσουν σε διαμέρισμα ή κατοικίες».

Υπενθύμισε ότι «το μητρώο των παρόχων του επενδυτικού προσράμματος των πολιτογραφήσεων έχει 1000 μέλη» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι να φροντίζουν να προωθούνται όλοι οι τομείς της οικονομίας.

Της Ηρώς Ευθυμίου