You are here

Τετραμελής υπουργική σύσκεψη στο Οικονομικών για το Ιράκ

06/03/2003 10:39
Πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών, έκτακτη υπουργική σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση των επιπτώσεων στην κυπριακή Οικονομία από ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης στο Ιράκ και την λήψη μέτρων από μέρους της Κυβέρνησης.

Την σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομικών, Μάρκος Κυπριανού και σ’ αυτήν συμμετέχουν οι υπουργοί Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λιλλίκας, Συγκοινωνιών και Έργων, Κίκης Καζαμίας και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μάκης Κεραυνός.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορίου με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων στη τουριστική βιομηχανία, παραγόντων, αποφασίσθηκε η λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων για στήριξη του τουρισμού από πιθανές επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ για τα οποία όμως δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Λιλλίκας περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα γίνει η όλη προεργασία και στο εξωτερικό, έτσι ώστε με τη λήξη της κρίσης να τεθούν σε εφαρμογή, ενώ θα γνωστοποιηθούν στους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς από τώρα και τα οποία θα εφαρμοστούν στην κατάλληλη στιγμή.

Του Κυριάκου Κυριακίδη