You are here

Επαφές ΠτΔ στο Μαυροβούνιο

05/04/2022 12:38

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο, έφθασε το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο,  στην πόλη Cetinje, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Milo Đukanović.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του Άντρη, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών της προεδρικής κατοικίας.


Στο βιβλίο επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο η παρουσία του στο Μαυροβούνιο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Milo Đukanović και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία, την οποία προσβλέπει να ανταποδώσει στο εγγύς μέλλον.

"Οι δύο μας χώρες διατηρούν εξαίρετες σχέσεις και είμαι βέβαιος πως η σημερινή μου επίσκεψη, η πρώτη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις κοινές μας προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο", έγραψε ο Πρόεδρος.

Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στη 1.30μμ (ώρα Κύπρου). 

Την κυπριακή αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας  Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο Δημήτρης Θεοφυλάκτου και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού.