You are here

Επικοινωνία ΠτΔ με ηγέτες Ιορδανίας και Ελλάδας

08/07/2021 16:23

 

Ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε με τους ηγέτες της Ιορδανίας, της Ελλάδας και τον τέως Πρωθυπουργό του Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου αναφέρει ότι κατά τη συνομιλία με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ συζητήθηκαν διμερή θέματα, οι περιφερειακές συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας- Ιορδανίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο εγγύς μέλλον με προοπτικές διεύρυνσης, με τη συμμετοχή και άλλων αραβικών κρατών.

Ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Πελεκάνος, o Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές παράνομες ενέργειες.
 
Εξάλλου, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο την αλληλοενημέρωση και τον συντονισμό των δύο Κυβερνήσεων.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως Πρωθυπουργό του Ισραήλ  Βενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη μεταξύ τους συνεργασία και φιλία, αλλά και για τη μακρόχρονη και παραγωγική συνεργασία που είχαν οι Κυβερνήσεις Κύπρου και Ισραήλ κατά τη θητεία του κ. Νετανιάχου.