You are here

Δημητριάδης: Οι Βρυξέλλες βολιδοσκόπησαν Λευκωσία για τον ΔΝΟ

04/04/2023 20:43

Οι Βρυξέλλες βολιδοσκόπησαν τη Λευκωσία για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κύπρου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, δήλωσε ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημόσια συζήτηση του όλου θέματος, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως παρά τις όποιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν εδώ και καιρό, δεν κατέστη δυνατή η σύγκληση μιας έστω συνάντησης για να ακουστεί η δική του άποψη και θέση, η δική του ανάγνωση γι' αυτή την υποψηφιότητα για να τύχει της όποιας αξιολόγησης, όπως αναφέρει.

«Σημειώνεται ότι η δική μου ανάλυση πέραν από την εκλεξιμότητα θα περιελάβανε και τη σημασία του να υπάρχει στο τραπέζι η κυπριακή υποψηφιότητα (τα θετικά και τα αρνητικά της) είτε προ είτε μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων των Αθηνών», είπε.

Αναφορικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται, όπως αναφέρει, τις τελευταίες μέρες για να παρουσιαστεί ότι ενήργησε από μόνος του, ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι «για όσους γνωρίζουν τον Βασίλη Δημητριάδη θα ξέρουν καλά ότι δεν ξύπνησε μια μέρα και ονειρεύτηκε ότι θέλει να γίνει ΓΓ του ΔΝΟ».

«Έγινε βολιδοσκόπηση από τις Βρυξέλλες, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στη Λευκωσία και υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία που δεν είναι προς δημοσίευση αλλά στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας ανά πάσα στιγμή, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος της Κύπρου χωρίς να εκθέσουμε ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει.

Λέγοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη είναι απόλυτα σεβαστές, ο τέως Υφυπουργός προσθέτει πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που γνωρίζω τόσα χρόνια μέσα από την κοινή μας πορεία στη Δημόσια και Διπλωματική Υπηρεσία αντίστοιχα, μέσα από την πολύ εποικοδομητική συνεργασία των τελευταίων 3 χρόνων στο Υπουργικό Συμβούλιο θα είχε για κριτήριο στην όποια απόφαση του τον ρεβανσισμό γιατί απλά εγώ δεν στήριξα την υποψηφιότητα του. Αλίμονο μας αν συμβαίνει κάτι τέτοιο».